Cum sa faci chec marmorat fara gluten

Cum sa faci chec marmorat fara gluten

Daca suferi de celiachie(intoleranta la gluten) aceasta reteta te va bucura, cu siguranta. Checul marmorat fara gluten, caci despre el este vorba, nu e cu nimic mai prejos decat checul normal.

Ingrediente(pentru un chec):

- 3 oua

- 130 grame de zahar;

- semintele de la o pastaie de vanilie;

- 150 de grame unt moale;

- 100 grame de smantana;

- 80 ml lapte;

- 200 grame de faina fara gluten;

- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 9 grame de praf de copt;

- o lingura de cacao;

- unt pentru uns forma;

- faina fara gluten pentru tapetat forma;

- zahar pudra vanilat pentru finisare.

Mod de preparare:

- amesteca bine faina cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu, intr-un bol.

- preincalzeste cuptorul si pregateste forma: unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina fara gluten.

- toarna ouale, zaharul si semintele din pastaia de vanilie intr-un castron si amesteca-le pana cand se formeaza o spuma.

- adauga untul moale si smantana si mixeaza foarte bine.

- din toata cantitatea de lapte pune deoparte 1 lingura, iar restul adauga in compozitie si apoi omogenizeaz-o.

- incorporeaza faina, putin cate putin, avand grija sa nu ramana cocoloase.

- toarna 2/3 din acest aluat in forma de chec pregatita in avans.

- restul de compozitie amesteca-l usor cu pudra de cacao prevazuta si lingura de lapte.

- repartizeaza compozitia aceasta peste cea alba de chec din tava, dupa care traseaza spirale cu furculita pentru a realiza imprimeul tipic al marmurei.

- introdu tava cu chec marmorat fara gluten in cuptor. Se coace la foc moderat (180 grade) pana trece testul scobitorii. Nu deschide deloc usa cuptorului cel putin in prima jumatate de ora, pentru a impiedica prabusirea checului!

- scoate checul din cuptor, lasa-l la racorit pentru 5 minute, apoi scoate-l cu atentie din forma si lasa-la racit complet pe un grilaj pentru prajituri.

- pudreaza checul cu zahar pudra vanilat, feliaza-l si serveste-l ca atare sau alaturi de un ceai/cafea/pahar cu lapte.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Checul nu lipseste de pe mesele romanilor, in zilele de sarbatoare. Iti propunem, azi, o reteta simpla...
Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul...
Ai pofta de ceva dulce si esti gata sa fii creativ in bucatarie? Checul cu mere va...