Cum sa faci chec marmorat fara gluten

Cum sa faci chec marmorat fara gluten

Daca suferi de celiachie(intoleranta la gluten) aceasta reteta te va bucura, cu siguranta. Checul marmorat fara gluten, caci despre el este vorba, nu e cu nimic mai prejos decat checul normal.

Ingrediente(pentru un chec):

- 3 oua

- 130 grame de zahar;

- semintele de la o pastaie de vanilie;

- 150 de grame unt moale;

- 100 grame de smantana;

- 80 ml lapte;

- 200 grame de faina fara gluten;

- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 9 grame de praf de copt;

- o lingura de cacao;

- unt pentru uns forma;

- faina fara gluten pentru tapetat forma;

- zahar pudra vanilat pentru finisare.

Mod de preparare:

- amesteca bine faina cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu, intr-un bol.

- preincalzeste cuptorul si pregateste forma: unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina fara gluten.

- toarna ouale, zaharul si semintele din pastaia de vanilie intr-un castron si amesteca-le pana cand se formeaza o spuma.

- adauga untul moale si smantana si mixeaza foarte bine.

- din toata cantitatea de lapte pune deoparte 1 lingura, iar restul adauga in compozitie si apoi omogenizeaz-o.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul...
Ai pofta de ceva dulce si esti gata sa fii creativ in bucatarie? Checul cu mere va...
Un chec economic aromat si usor de preparat este checul cu rahat. Ingrediente: 2 oua, 280 grame...