3 metode de prevenire a inecului

 3 metode de prevenire a inecului

Apa este un mediu nesigur si pana si cei mai buni inotatori se pot afla, la un moment dat, in pericol de inec.

Iata 3 metode de prevenire a inecului:

1. Reducerea riscului de inec:

Mergeti la inot in locuri supravegheate de salvamari. Acest fapt s-a dovedit a fi extrem de eficient in prevenirea inecului.

Invatati sa inotati la nivel de incepatori. Este indicat sa stiti sa faceti pluta si sa va mentineti la suprafata apei, daca va aflati vreodata in pericol de incec.

Folositi obiecte plutitoare atestate. Vestele de salvare si obiectele plutitoare va pot mentine la suprafata apei, chiar daca va pierdeti cunostinta sau nu puteti inota, fiind ajutoare de nadejde in prevenirea inecului.

Evitati curentii puternici. Daca inotati in ape curgatoare, in mare sau in ocean este bine de stiut ca puteti fi trasi la fund de curenti, asadar evitati pe cat posibil locurile periculoase de inot.

Nu va panicati daca va simtiti luati de un curent puternic. Este foarte important sa stiti cum sa reactionati in acest caz, pentru a va putea salva. Nu va panicati si nu va lasati in seama instinctelor. Nu incercati sa va opuneti curentului, ci intoarceti-va 90 de grade si inotati paralel cu malul, cu cat mai multa forta. Curentii actioneaza numai in canalele relativ inguste si veti putea ajunge in siguranta la mal.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ritmul alert si programul incarcat din timpul saptamanii isi pun amprenta asupra starii fizice, mentale si emotionale...
Daca nu va place sa purtati ochelari speciali atunci cand mergeti la piscina, iata niste sfaturi despre...
Este foarte important ca inainte de a merge la inot, sa aplicati o crema de protectie solara...