Cum sa faci CIORBA de RATA

Cum sa faci CIORBA de RATA

Ciorba de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa rabdare in pregatirea ei. Daca e preparata cum trebuie,  va oferi un gust de neuitat!

Ingrediente Ciorba de rata:

- maruntaie de rata (aripi, tartita, gatetc);

- o ceapa medie;

- un morcov;

- un pastarnac;

- o radacina de patrunjel;

- o bucata de telina;

- un ardei kapia rosu;

- rosii in bulion (o cutie 400 g. ideal ar fi sa folosesti rosii proaspete in combinatie cu bulion de casa);

- bors;

- fidea;

- leustean verde;

- 2 oua;

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- pune apa la fiert iar cand aceasta incepe sa faca bule adauga maruntaiele bine curatate si spalate.

- cand maruntaiele dau in fiert, arunca apa, treci bucatelele printr-un jet de apa rece si pune-le, din nou, la fiert cu sare. Vei proceda astfel deoarece rata este mai grasa si carnea mai grea.

- aduna spuma si lasa carnea la foc mic intre 15 si 20 minute.

- adauga zarzavatul taiat marunt, mai putin ardeiul.

- cand carnea este aproape fiarta, pune rosiile, borsul cald si ardeiul taiat marunt. Ardeiul se adauga mai tarziu deoarece isi pastreaza mai bine aroma.

- spre final, adauga fideaua.

- cand ciorba este gata, adauga ouale zdrente si presara leusteanul tocat marunt.

- pune capacul si lasa 5-6 minute pentru ca leusteanul sa-si lase aroma in ciorba.

Pofta buna!

Citeste si:

Cum sa faci Ostropel de rata

Friptura de rata salbatica

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului?...
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau...