Ciorba de perisoare de post. Ingrediente:
- 2 morcovi mari;
- un pastarnac mediu;
- o radacina de telina medie;
- o radacina de patrunjel;
- o ceapa mare;
- un ardei gras galben/rosu;
- cateva frunze de patrunjel si leustean(nu exagera cu leusteanul, deoarece poate sa produca un gust amar);
- ulei de floarea-soarelui;
- zeama de lamaie/bors, dupa gust.
Ciorba de perisoare de post. Ingrediente perisoare:
- 2 cepe mari;
- 100 grame de granule de soia fiarta;
- 3 lingurite de in macinate;;
- 100 grame de orez alb;
- 4 linguri de ovaz;
- piper boabe si alte condimente, dupa gust si preferinte;
Ciorba de perisoare de post. Ce trebuie sa faci:
- pune la calit pastarnacul, telina si morcovii taiate in cubulete in putin ulei de floarea-soarelui;
- pune ceapa intreaga , ardeiul si legumele calite intr-un vas (oala) cu o capacitate de 5 litri;
- lasa amestecul la fiert. Dupa jumatate de ora, adauga zeama de lamaie/borsul;
- pentru perisoare. caleste ceapa tocata si adauga orezul;
- lasa amestecul la foc mic;
- adauga celelalte ingrediente: granulele de soia si faina, impreuna cu condimentele.
- fa perisoarele din acest amestec;
- fierbe perisoarele in apa cu sare, apoi pune-le in supa de legume pregatita mai devreme.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci CIORBA de PERISOARE cu VARZA ROSIE