Cum se prepara ciorba de peste ungureasca?

Cum se prepara ciorba de peste ungureasca?

Aceasta ciorba, preparata cu peste de apa dulce si paprika picanta este gatita de catre pescari, in mod traditional, pe barca sau pe malul apei.

Ciorba de peste constituie totodata o mancare foarte populara de Craciun, in Ungaria.

Ingrediente

Pentru aprox. 6 portii aveti nevoie de:

- 3 ½ litri de apa

- 1.5 kg crap, filetat si curatat

- 500 g de peste de apa dulce, intreg

- 1 cap mare de crap

- 2 cepe mari, decojite si maruntite

- 1 rosie mare, decojita si maruntita

- 1 ardei gras verde, fara seminte si maruntit

- 2 linguri de paprika ungureasca

- ½ cana de vin rosu

Mod de preparare:

A. Supa de peste

Capul de crap si pestele de apa dulce infuzeaza apa cu aroma lor. Aceasta supa formeaza baza ciorbei.

1

Turnati apa intr-o oala mare de supa.

2

Adaugati capul crapului si tot pestele de apa dulce.

3

Fierbeti pestele la foc mediu pana cand se poate marunti cu furculita.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba de chitici sau de pesti marunti se prepara similar cu cea de crap sau morun. Ingrediente: ...
Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara...
Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare