Cum se prepara ciorba de peste ungureasca?

Cum se prepara ciorba de peste ungureasca?

Aceasta ciorba, preparata cu peste de apa dulce si paprika picanta este gatita de catre pescari, in mod traditional, pe barca sau pe malul apei.

Ciorba de peste constituie totodata o mancare foarte populara de Craciun, in Ungaria.

Ingrediente

Pentru aprox. 6 portii aveti nevoie de:

- 3 ½ litri de apa

- 1.5 kg crap, filetat si curatat

- 500 g de peste de apa dulce, intreg

- 1 cap mare de crap

- 2 cepe mari, decojite si maruntite

- 1 rosie mare, decojita si maruntita

- 1 ardei gras verde, fara seminte si maruntit

- 2 linguri de paprika ungureasca

- ½ cana de vin rosu

Mod de preparare:

A. Supa de peste

Capul de crap si pestele de apa dulce infuzeaza apa cu aroma lor. Aceasta supa formeaza baza ciorbei.

1

Turnati apa intr-o oala mare de supa.

2

Adaugati capul crapului si tot pestele de apa dulce.

3

Fierbeti pestele la foc mediu pana cand se poate marunti cu furculita.

4

Scoateti pestele din oala, folosind o spumiera.

5

Puneti de-o parte capul de crap si tot pestele de apa dulce.

6

Strecurati supa intr-un bol mare.

7

Puneti supa inapoi in oala.

B. Ciorba

Folositi supa de peste si pregatiti legumele si crapul pentru finalizarea ciorbei.

8

Fierbeti supa la foc mic.

9

Fierbeti bucatile de ceapa maruntite in supa, pana se inmoaie.

10

Puneti filetele de crap pe un tocator si feliati-le in bucati subtiri cu un cutit ascutit.

11

Sarati bucatile de peste cu sare de mare.

12

Adaugati bucatile de crap, rosiile si ardeiul verde in ciorba si dati in clocot.

13

Adaugati paprika ungureasca si vinul in oala.

14

Fierbeti ciorba pana cand crapul se poate faramita cu furculita.

15

Scoateti filetele de peste din ciorba, cu ajutorul unei spumiere.

16

Impartiti in mod egal filete in bolurile de servire.

17

Turnati ciorba in boluri de-asupra pestelui si serviti-o cu felii de paine de casa.

Ponturi

Puteti gasi crap la pescarie. Puteti ruga angajatii sa vi-l curete si sa-l fileteze si sa adauge si capul.

Lucruri necesare:

- Oala pentru supa

- Furculita

- Spumiera

- Strecuratoare

- Bol

- Tocator

- Cutit ascutit

- Polonic

- Boluri si paine pentru servire.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba de chitici sau de pesti marunti se prepara similar cu cea de crap sau morun. Ingrediente: ...
Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara...
Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare