Cum puteti prelungi durata de functionare a unei baterii de iPad?

Cum puteti prelungi durata de functionare a unei baterii de iPad?

Durata de functionare a unei baterii pentru iPhone, iPod Touch sau iPad este scurta, datorita folosirii frecvente.

Exista, totusi, niste masuri pe care le puteti lua, pentru a va pastra aparatul in functiune timp de mai multe ore, daca urmati cativa pasi, prin care va puteti prelungi durata de functionare a bateriei:

1

Dezactivati-va optiunile Wireless si 3G pentru celular, deoarece iPad-ul consuma mult din baterie, cand incearca sa se conecteze la cea mai apropiata sursa Wi-Fi sau sa capteze semnal de la o companie de telefonie mobila. Asadar, daca nu utilizati aplicatii care necesita aceste optiuni, este bine sa le dezactivati. ( Settings, optiunea WiFi/Cellular, butonul Off).

2

Dezactivati optiunile ce permit receptionarea de date sau reduceti durata acestora. Datele care se updateaza in mod regulat sunt notificarile email si RSS feed ( Settings, Mail/Contact/Calendars, Fetch New Data). Activati optiunea Manually sau Hourly –pentru cresterea intervalului de preluare).

3

Dezactivati primirea notificarile Push. Acest pas este extrem de util daca primiti foarte des emailuri sau mesaje instant, deoarece poate prelungi durata de functionare a bateriei. (Settings, Mail/Contacts/Calendar, Fetch New Data, dezactivati optiunea Push).

4

Reduceti din luminozitatea ecranului, deoarece cu cat e mai puternica, cu atat consuma mai mult din baterie (Settings, Brightness & Wallpaper, selectati Auto Brightness – care permite iPad-ului sa-si regleze singur luminozitatea, in functie de context).

5

Dezactivati serviciile de localizare, deoarece acestea consuma mult din baterie. Daca sunt active, update-urile pentru harti (Maps) functioneaza incontinuu si va pot goli rapid bateria.

6

Evitati folosirea frecventa a unor aplicatii 3D sau grafice. Oricat de mult v-ar placea jocurile, acestea golesc repede bateriile.

7

Treceti pe Airplane Mode ( modul pentru zbor) daca aveti un iPad cu 3G, deoarece aceasta stare blocheaza toate semnalele wireless, crescand durata de viata a bateriei.

8

Feriti-va iPad-ul de temperaturi extreme, deoarece acestea pot scadea durata de functionare a bateriei. Este ideal sa va incadrati intre 0 si 35 grade Celsius).

9

Pastrati-va software-ul la zi tot timpul. Firmele producatoare recomanda updateurile regulate, deoarece specialistii in domeniu cauta mereu noi metode de a imbunatati calitatea bateriilor, iar daca le gasesc, le publica prin updateurile software-urilor.

10

Activati optiunea auto-lock ( inchidere automata), astfel monitorul iPad-ului se va inchide in scurt timp, in cazul inactivitatii. Aceasta optiune nu inchide iPadul, ci numai ecranul acestuia (Settings, General, Auto Lock, setati intervalul la 1 minut).

Sfaturi utile:

- Descarcarea completa a bateriei, in mod repetat, poate scurta durata de viata a unei baterii. Astfel, puteti sa profitati mai mult de pe urma unei incarcari, dar veti reduce numarul de potentiale viitoare incarcari. (Majoritatea bateriilor de litiu accepta pana la 500 de incarcari, iar daca folositi frecvent iPad-ul asta inseamna ca o baterie dureaza mai putin de 2 ani.)

- Firmele producatoare sustin ca o baterie poate fi folosita, in continuu, timp de 10 ore, in cazul unei conexiuni wireless la internet, pentru a asculta muzica sau a viziona videoclipuri/ filme. Iar in cazul unei conexiuni la internet 3G, o baterie poate dura 9 ore in continuu.

- Incarcarea bateriilor in incaperi incalzite reduce capacitatea de incarcare a acestora si micsoreaza voltajul. Astfel, este indicat sa incarcati bateriile intr-un spatiu racoros, pentru a se incarca complet.

- Contrat parerilor multor oameni, inchiderea totala a iPad-ului, destul de des,  atunci cand nu este folosit, iroseste din baterie, deoarece iPad-ul consuma mult curent atunci cand se inchide si se deschide.

- Incarcati-va intotdeauna iPad-ul inainte de a pleca de acasa, mai ales in calatorii de lunga durata. Luati-va incarcatorul cu dumneavoastra daca stati undeva peste noapte sau o mai lunga perioada de timp. Chiar daca bateria ar trebui sa dureze 10 ore, folosirea incontinuu a iPad-ului, va duce la scaderea dramatica a acestei perioade.

- Nu lasati incarcatorul prea mult in priza, deoarece se poate incalzi.

- Nu incarcati prea mult iPad-ul, deoarece acest lucru micsoreaza durata de fucntionare a bateriei.

- Efectuati o calibrare lunara a bateriei. Goliti-o complet si apoi incarcati-o 100%.

- Invatati sa faceti diferenta intre durata de functionare si durata de viata a unei baterii. Prima situatie se refera la intervalul dintre incarcari, a 2-a face referire la durata pana la inlocuire a bateriei.

Etichete: baterie, iPad, internet, tableta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca si in cazul unui iPhone sau a unui iPod Touch, durata de fuctionare a...
Revolutionarul iPad a devenit un bun al familiei, de nelipsit pentru parinti si copii. Cu totii adoram...
Poate ca iPad-ul tau nu este conectat tot timpul la Internet si probabil te gandesti ca nu...