Cum afli daca telefonul tau e urmarit. Ai nevoie de aceste coduri!

Cum afli daca telefonul tau e urmarit. Ai nevoie de aceste coduri!

Telefonul este o sursa de comunicare, dar poate deveni si un izvor de informatii pentru persoane care nu-ti vor tocmai binele. Cum afli daca esti ascultat sau urmarit prin intermediul mobilului? Simplu. Folosesti cateva coduri scurte.

Cu ajutorul acestor coduri, poti afla foarte multe despre setarile telefonului, daca mesajele si informatiile tale sunt protejate sau daca esti urmarit. Iata cateva exemple:

*#21# - acest cod te ajuta sa afli daca apelurile, mesajele si alte date sunt redirectionate. Statutul diferitelor tipuri de redirectionari care au loc impreuna cu numarul si informatia care este transferata, va fi afisat pe ecranul telefonului.

##002# - cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirectionare din telefon. Este o Foloseste acest cod inainte de a trebui sa utilizezi roamingul. In acest caz, banii nu vor mai fi luati din contul tau pentru apelurile care sunt redirectionate in mod implicit catre mesageria vocala.

*#06# - poti afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Daca stii acest numar, poti gasi telefonul furat. Cand este pornit, locatia sa este transmisa automat la operatorul de retea, chiar daca este introdusa o cartela SIM diferita. Daca cineva iti cunoaste numarul IMEI, poate afla modelul si caracteristicile tehnice ale telefonului, facandu-te vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Telefoanele inteligente au inlocuit, deja, foarte multe dispozitive folosite de omul modern. Iar aplicatiile noi disponibile pentru...
Nu este un secret pentru nimeni faptul ca viata devine mai usoara atunci cand ai un telefon...
Hackerii pot accesa cu usurinta cam orice dispozitiv tehnologic conectat. Asadar, nici telefonul tau mobil nu este...