Cum se poate reseta un telefon cu Android?

Cum se poate reseta un telefon cu Android?

Daca telefonul vostru lucreaza foarte lent si dureaza foarte mult sa incarce o aplicatie, atunci ar fi cazul sa reveniti la setarile din fabricatie.

Acest lucru implica stergerea tuturor datelor de pe telefon si restabilirea setarilor din fabrica.

Iata cum se poate reseta un telefon cu Android:

1

Daca telefonul se afla in functiune:  

- Accesati aplicatia Settings (setari), ce poate avea diferite icoane, in functie de modelul de telefon si poate fi gasita in meniul cu aplicatii sau apasand butonul de accesare a meniului.

- Gasiti optiunea Factory Reset (Revenire la setarile din fabricatie). In functie de modelul de telefon optiunea “Factory data reset” poate fi gasita in una dintre cele doua sectiuni ale aplicatiei Settings:

a) Selectati optiunea “Privacy” si derulati in jos spre “Factory reset”

b) Selectati optiunile  “Backup and reset” si derulati in jos spre “Factory reset”

Accesati “Reset device” (resetare aparat) pentru a sterge toate datele si pentru a reveni la setarile din fabricatie ale telefonului. Conturile in care sunteti logati vor aparea pe ecran si toate informatiile stocate in telefon vor fi sterse in mod prestabilit.  

Confirmati procesul prin selectarea optiunii “Erase everything"(sterge tot). Acest lucru va duce la stergerea tuturor datelor si la revenirea la setarile din fabricatie. Telefonul va fi ca nou.

2

Daca telefonul nu se afla in functiune:

- Inchideti telefonul. Inainte de a incepe procesul de resetare, va trebui sa inchideti complet aparatul. Daca acesta este blocat, puteti scoate bateria, pentru a-l inchide.

- Tineti apasate butoanele de revenire. Acestea difera de la un telefon la altul, asadar informati-va cu privire la modelul de telefon personal. Trebuie sa tineti apasate aceste butoane, pentru cateva secunde.

Cele mai comune combinatii includ butoanele:

- Volume Up + Home + Power
- Volume Down + Power
- Home + Power

Selectati Factory Reset. Dupa ce meniul de revenire s-a deschis, accesati-l cu ajutorul butoanelor de volum. S-ar putea sa trebuiasca sa accesati meniul Recovery pentru a gasi modul Factory Reset. Folositi butonul de pornire / oprire pentru a selecta optiunile din meniu. Vi se va cere sa confirmati revenirea la setarile din fabricatie.

Asteptati ca procesul de revenire la setarile din fabricatie sa fie complet. Dupa resetarea telefonului, acesta va reveni la setarile din fabrica si va fi ca nou.

Etichete: telefon, android, aplicatie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un...
Dependenta de telefon este o realitate sociala. Din pacate, tot mai multi oameni sunt cuprinsi de aceasta...
Telefoanele inteligente au inlocuit, deja, foarte multe dispozitive folosite de omul modern. Iar aplicatiile noi disponibile pentru...