Cum sa repari ecranul spart al telefonului. Poti face asta acasa

Cum sa repari ecranul spart al telefonului. Poti face asta acasa

Ecranul unui telefon este compus din sticla, partea tactila si ecranul LCD. Cand scapi mobilul sau cand il lovesti din neatentie, ecranul se poate crapa. Din fericire, de cele mai multe ori se sparge doar sticla, iar touch-ul nu este afectat.

Tocmai ai scapat telefonul printre degete si ai constatat cu stupoare ca ecranul s-a spart? Nu te impacienta si nici nu te grabi sa mergi cu el in service! Costa destul de mult! Si de ce sa dai o gramada de bani, cand poti incerca sa il repari chiar tu?!

Ce trebuie sa faci:

- asigura-te ca touch-ul nu a fost distrus. E simplu sa o faci. Daca butoanele functioneaza la capacitate maxima, atunci touch-ul nu a fost afectat.

- cumpara o folie protectoare din sticla. E mai rezistenta decat cea din platic si iti va proteja, evident, mai bine ecranul.

- aplica aceasta folie de sticla. Nu ai nevoie de ajutor de specialitate.

- daca touchscreenul nu mai functioneaza, inseamna ca ai distrus si partea tactila sau ecranul LCD. In acest caz, apeleaza la un kit special, usor de folosit acasa. Gasesti o multime de oferte pe internet. Acest kit special contine, pe langa uneltele necesare, instructiuni pentru repararea ecranului. Apuca-te de o astfel de reparatie doar daca esti indemanatic, deoarece va trebui sa scoti o pereche de suruburi, sa ridici ecranul, sa indepartezi cu grija cablurile interne, apoi sa asamblezi totul. In anumite situatii, ai putea fi nevoit sa schimbi piese, precum difuzorul, camera video frontala sau butonul Acasa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Autentificarea faciala reprezinta cel mai comod sistem de deblocare a telefonului mobil. Nu mai e necesara folosirea...
Telefoanele inteligente au inlocuit, deja, foarte multe dispozitive folosite de omul modern. Iar aplicatiile noi disponibile pentru...
Citeste pasii de mai jos si afla cum sa configurezi o adresa de email pe un smartphone...