Cum sa verifici daca un iPhone a fost furat

Cum sa verifici daca un iPhone a fost furat

Daca nu va permiteti un iPhone nou si doriti sa va luati unul la mana a doua, iata ce trebuie sa faceti pentru a verifica daca nu a fost furat:

1. Verificati Blacklist-ul (Lista Neagra)

Obtineti numarul IMEI al iPhone-ului, accesand aplicatia Phone, pentru a deschide tastatura si formand *#06#. Numarul IMEI va aparea pe ecran. Notati-l undeva.

Lansati un browser de Internet, pe telefon sau pe computer.

Accesati site-ul blacklist-ului. Introduceti “swappa.com/esn” in casuta URL a browserului. Swappa va verifica daca numarul IMEI al iPhone-ului este introdus in lista neagra.

Verificati numarul IMEI al iPhone-ului in Swappa. In campul din centrul ecranului va aparea “ESN/IMEI/MEID”. Dati click/ atingeti campul, introduceti numarul IMEI al iPhone-ului si dati click /atingeti butonul “Check ESN”, aflat langa camp.

Vizualizati rezultatul. Dupa cateva secunde, vor aparea 2 randuri, in partea din stanga jos a ecranului, sub titlul “Results.” Primul rand este pentru “Blacklisted” (lista neagra) si al doilea pentru “Activation Status” (statusul de activare). Daca iPhone-ul a fost raportat ca disparut sau furat, numarul IMEI al acestuia va aparea in randul “Blacklisted”, daca nu este furat, va aparea raportul “IMEI is for valid Apple product” (IMEI-ul apartine unui produs Apple valid).

2. Verificati Statusul Blocare Activare

Obtineti numarul IMEI al iPhone-ului, accesand aplicatia Phone, pentru a deschide tastatura si formand *#06#. Numarul IMEI va aparea pe ecran. Notati-l undeva.

Accesati pagina iCloud Activation Lock. Lansati orice browser web de pe iPhone sau de pe computer si mergeti la “icloud.com/activationlock”. Se va incarca pe ecran pagina de verificare a Statusului Activare Blocare al iCloud.
Introduceti numarul IMEI al iPhone-ului. Pe pagina va aparea campul “IMEI or Serial Number.” Atingeti campul si introduceti numarul IMEI al iPhone-ului.

Verificati statusul blocare activare, introducand mai intai codul Capcha din casuta de pe pagina aparuta si apoi dand click “Continue.”

- Daca iPhone-ul nu este blocat, va aparea “Activation Lock: Off,” cu numele si numarul IMEI al telefonului sub status, insemnand ca puteti folosi in voie iPhone-ul.

- Daca iPhone-ul e blocat, va aparea “Activation Lock: On,” cu numele si numarul IMEI al telefonului sub status, lucru care nu inseamna neaparat ca iPhone-ul a fost furat, ci poate ca proprietarul anterior a uitat sa dezactiveze blocarea, caz in care este indicat sa treceti la pasul urmator.

Rugati proprietarul sa dezactiveze Find My iPhone si sa stearga iPhone-ul din lista.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un...
Ai cumparat un iPhone? Imposibil sa nu te gandesti, macar pentru cateva secunde, care va fi durata...
Detii un iPhone? Atunci, cu siguranta, vei dori sa poti descarca muzica de pe youtube in telefon,...