Cum sa calculezi durata de viata a unui iPhone. Un roman a gasit formula

Cum sa calculezi durata de viata a unui iPhone. Un roman a gasit formula

Ai cumparat un iPhone? Imposibil sa nu te gandesti, macar pentru cateva secunde, care va fi durata de viata a acestuia. Evident ca raspunsul nu poate fi exact, deoarece exista variabile si depinde ce se intelege prin durata de viata. 

Care e durata de viata a unui iPhone. Calcule simple. Daca doresti un telefon care sa functioneze fara greseala, sa poata rula cel mai nou sistem de operare, cele mai noi aplicatii, perioada de viata asigurata de Apple este de aproape 5 ani. Tinand cont ca in cazul iPhone-urilor se poate schimba bateria, durata de viata poate creste pana la aproximativ 10 ani!

Care e durata de viata a unui iPhone. Calculele complexe ale romanului Horace Dediu. Horace Dediu, de la compania Asymco, a realizat o analiza complexa prin care a reusit sa determine mai exact durata de viata a unui telefon iPhone, indiferent ca e vorba de un SE, un iPhone 8+ sau un iPhone XS.

Pasi:

- scazi din numarul total de telefoane vandute din momentul lansarii(2007) pana in prezent(2018, anul calcului facut de Dediu) numarul de device-uri perfect functionale: 2,06 miliarde – 1,3 miliarde = 750 milioane iPhone-uri nefunctionale;

- cauti anul in care vanzarile totale au egalat numarul de device-uri stricate. Practic, in 2013, Apple a ajuns sa vanda 750 milioane de telefoane iPhone. Conform teoriei romanului, durata de viata a unui device ce poate fi determinata in momentul in care vanzarile totale egaleaza numarul device-urilor care au incetat sa functioneze. Concluzie? Durata de viata a telefoanelor iPhone este, in medie, de 4 ani si trei luni, adica perioada scursa din trimestrul al treilea al anului 2013 pana in 2018, an in care Dediu a realizat calculele.

Cine este Horace Dediu? Romanul are 50 ani, s-a nascut in Dumbraveni, Constanta, dar a parasit Romania inca de mic, alaturi de familie. A studiat la Harvard. Locuieste la Helsinki unde a si infiintat compania Asymco.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Apple a anuntat pe 14 septembrie 2021 lansarea iPhone 13. Cel mai nou iPhone vine intr-o varietate...
Ai probleme la incarcarea iPhone-ului? Este posibil ca in interiorul mufei de incarcare sa se fi acumulat...
Navigarea pe aplicatia Apple Maps ar trebui sa ofere indicatii vocale la fiecare pas, inca de la...