Telefonul tau se misca greu? Mareste-i viteza folosind aceste trucuri

Telefonul tau se misca greu? Mareste-i viteza folosind aceste trucuri

Repornirea telefonului este o miscare necesara pentru a mentine viteza telefonului. Probabil, ai auzit destui specialisti in domeniu ce recomanda repornirea dispozitivului o data pe saptamana. Se pare, insa, ca nu e suficient. De asemenea, daca memoria telefonului este redusa , trebuie sa alegi cu grija aplicatiile pe care sa le actualizezi. Altfel, vei micsora viteza telefonului. Nu-ti face griji! Exista mici trucuri care te vor ajuta sa iti mentii mobilul in parametri optimi.

Cum sa maresti viteza telefonului:

1. Reporneste telefonul de 3 ori pe saptamana. RAM-u(memoria cu acces aleator) din telefon devine mai detaliata pe masura ce utilizezi/descarci aplicatii noi. Singura solutie pentru a elibera spatiu, astfel incat telefonul sa functioneze mai repede, este sa il repornesti de 3 ori pe saptamana. In acest fel, toata memoria RAM este eliminata, iar telefonul se va misca asa cum trebuie. Daca esti uituc/a, poti crea oprirea automata din Setari.

2. Actualizeaza aplicatiile folosind doar Wi-Fi. Actualizarea aplicatiilor este esentiala. Nu uita, insa, un alt aspect important: actualizarile trebuie facute prin intermediul unei retele WI-FI si nu folosind datele mobile! De ce? Multe aplicatii au dimensiuni prea mari si consuma datele rapid. Risti sa ramai fara internet, iar performanta telefonului va fi afectata. Cel mai potrivit ar fi sa nu folosesti datele mobile pentru a actualiza aplicatii care depasesc 100 MB.

3. Nu folosi un ecran ambiental(ambient mode). Aceasta este o caracteristica excelenta care iti permite sa vezi notificarile cu usurinta fara sa deblochezi ecranul. Totusi, functia descarca bateria mai repede decat orice alta setare , ceea ce dauneaza telefonului pe termen lung.In plus, ecranul ambiental ramane intotdeauna aprins, chiar si in timp ce iti incarci telefonul!

4. Activeaza economizorul de date in Chrome. Circa 90% dintre utilizatorii de telefoane mobile folosesc cu incredere Chrome pentru a naviga pe internet. Tocmai de aceea nu uita sa setezi economisirea de date! Aceasta comprima paginile pe care le vizualizezi cu 30%, iar videoclipurile pe cu 50%! Mai exact, vei folosi mai putine date si poti naviga pe Internet intr-un ritm mult mai rapid. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi setarile Chrome si sa activezi functia de economisire a datelor.

5. Curata memoria sistemului de mai multe ori pe parcursul zilei. De obicei, sistemele Android inchid singure procesele inutile , insa ar fi bine sa ajuti sistemul! Curatarea memoriei sistemului imbunatateste performanta telefonului. Exista aplicatii care promit sa faca asta, dar ocupa spatiu si uneori consuma bateria peste masura De aceea, curatarea manuala este mai eficienta decat orice aplicatie!

6. Instaleaza versiuni mai simple ale aplicatiilor. Chiar si telefoanele noi pot intampina dificultati in procesarea unor aplicatii complexe, fenome care afecteaza viteza de reactie a telefonului. Din aceasta cauza, te sfatui sa folosesti versiunile mai simple ale aplicatiilor, mai ales daca detii un telefon cu o memorie redusa! Unele dintre aceste versiuni mai simple functioneaza bine chiar si pe telefoane cu memorie RAM de pana la 1 GB.

7. Nu actualiza exagerat. Poate parea inadecvat, insa , daca telefonul tau nu este nou, versiunile noi si actualizarile il vor incetini. De asemenea, daca memoria este aproape plina, viteza dispozitivului va fi in mod sigur afectata. Poti folosi Androidul si fara actualizari. Le poti opri din meniul de Setari. Singurul dezavantaj: nu vei mai primi noile functii. Insa, mai important este sa poti folosi telefonul.

8. Evita expunerea telefonului la temperaturi extreme. Bateria poate fi distrusa, daca este expusa la temperaturi extreme, atat pozitive cat si negative. De aceea, evita sa tii telefonul in soare prea mult, pe timp de vara. In egala masura, scoate telefonul din buzunar pe timp de ger doar daca e neaparat nevoie(te suna/scrie cineva).

Citeste si: Cum sa obtii indicatii vocale pe Apple Maps

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca viata devine mai usoara atunci cand ai un telefon...
Exista diferite moduri de a prelungi durata de viata a bateriei iPhone, Android sau a telefonului non-smartphone...
Conectarea la Wi-Fi de pe telefon nu e deloc dificila. Asta daca esti putin familiarizat/a cu tehnologia....