Cum te afecteaza AERUL CONDITIONAT

Cum te afecteaza AERUL CONDITIONAT

Vara, canicula, temperaturi insuportabile, confort termic scazut. Cu siguranta, cunosti aceste coordonate. Cum combati efectele caniculei? Probabil, utilizand din plin aerul conditionat. Totusi, trebuie sa stii ca exista efecte negative pe care acesta le produce asupra pielii. Acestea pe langa durerile de spate si racelile pe care le poti experimenta, daca exagerezi cu aerul conditionat.

Aerul conditionat creste nivelul de confort, dar poate afecta destul de serios pielea. Iata ce se intampla, daca folosesti frecvent aceasta metoda de racorire a corpului.

Deshidratare si uscare. Pielea se poate usca de la aerul conditionat! Stratul cel mai superficial extern al pielii(bariera cutanata) nu mai actioneaza asa cum trebuie. Pielea isi pierde, automat, din elasticitate si se usuca. In anotimpul cald, perspiratia(pierderea apei) favorizeaza deshidratatarea pielii. In combinatie cu aerul din aparat, aceste fenomen conduce la uscarea pielii.

Ce trebuie sa faci:

- in primul rand, foloseste pe cat posibil mai putin aparatul de aer conditionat.

- daca esti nevoit, totusi, sa apelezi la un astfel de aparat, nu uita sa utilizezi un spray cu ape temale. Pulverizeaza pe piele de 2-3 ori/zi.

- crema hidratanta - foloseste o astfel de crema de dimineata, cand iesi din casa. Vei fi protejat/a de razele ultraviolete si de deshidratare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Canicula este greu de suportat si trebuie neaparat combatuta. Solutia? Hidratarea corespunzatoare si o igiena zilnica fara...
Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Iar...
Canicula! Un cuvant pe care n-ai vrea sa-l mai auzi in zilele de vara. Din pacate, temperaturile...