Caldura

Lista articolelor despre caldura pe AflaCum.ro

Articole despre caldura

Citeste cele mai noi articole despre caldura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caldura, pe AflaCum.ro!

Lucrurile banale precum folia de aluminiu sau folia cu bule sunt folosite intr-o varietate de scopuri, insa nu pentru pastrarea caldurii in interiorul casei. Ei bine, viziunea ta asupra acestor obiecte se va schimba, dupa ce vei lectura acest articol. In plus, ti-am pregatit si alte trucuri simple care vor impiedica pierderile de caldura din locuinta in timpul iernii.

Cum sa mentii caldura in casa:

Acopera podeaua cu covoare. Covoarele sunt la fel de eficiente precum fibra de sticla, cand vine vorba de izolarea termica si de zece ori mai bune decat podeaua in sine. Ele pot reduce costurile cu energia si, prin urmare, emisiile de gaze cu efect de sera, deoarece mentin caldura in interior. Cel mai potrivit ar fi sa acoperi intreaga suprafata a podelei cu mocheta. Astfel,pierderea calorica ar fi mult mai mica. In plus, covoarele iti incalzesc picioarele. Iar un corp incalzit inseamna mai putine grade in termostat, deci economie!

Iarna este normal sa incalzim cumva locuinta. Ideal, insa, este sa o facem peste zi, iar noaptea sa inchidem sistemul de incalzire sau macar sa il dam la temperaturi de maximum 22 grade. Asta daca avem un termostat. Daca, insa, ne incalzim la o sursa electrica(radiator, spre exemplu), in mod clar trebuie sa inchidem dispozitivul pe timp de noapte. Iata de ce nu e bine sa dormim in temperaturi prea ridicate.

Efecte negative ale incalzirii exagerate a dormitorului:

Perturbarea calitatii somnului. Seara, corpul uman experimenteaza o usoara cadere a temperaturii. E semnalul ca trebuie sa dormi. Totusi, atunci cand temperatura camerei este prea ridicata, este posibil ca procesul de termoreglare al corpului sa fie dereglat. Astfel, vei experimenta oboseala, disconfort si neliniste . Temperaturile ambientale calde pot reduce timpul petrecu in somn NREM. Asta inseamna ca te vei simti ametit a doua zi, iar recuperarea fizica , consolidarea memoriei, invatarea si alte procese cor fi afectate. De aceea, e mai bine sa adaugi o patura peste tine inainte de culcare decat sa incalzesti prea tare camera!

Canicula este greu de suportat si trebuie neaparat combatuta. Solutia? Hidratarea corespunzatoare si o igiena zilnica fara cusur. Pe langa apa pe care trebuie s-o consumi zilnic, ar fi bine sa mananci si multe fructe. Iata lista fructelor pe care ar fi bine sa le consumi in zilele toride de vara, pentru o hidratare corespunzatoare:

Pepenele rosu este un fruct excelent pe timp de vara. Contine multa apa, dar si vitamina A, B6 si betacaroten.

Kiwi are multa vitamina C, potasiu si fibre, ceea ce iti va revigora organismul destul de incercat pe canicula. De asemenea, te vei delecta cu un gust special.

Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Ideal ar fi sa instalezi un aparat de aer conditionat. Odata instalat, evident trebuie sa inveti sa-l folosesti, dar si sa-l pastrezi in conditii optime.

Cum sa setezi temperatura aparatului de ae conditionat:

- temperatura trebuie sa fie cuprinsa intre 21 si 25 grade Celsius;

Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Iar daca, in aceasta situatie, nu ai nici un aparat de aer conditionat, atmosfera va deveni insuportabila. Trebuie sa aplici cateva trucuri pentru a racori casa! Altfel, nu vei dormi bine sau chiar vei trai nopti intregi de insomnie.

Raceste camera pe timp de zi:

- aeriseste corect. Inchide ferestrele cand temperatura exterioara este mai mare de 25 grade. Deschide-ele cand valorile scad sub aceasta birna. De obicei, cel mai racoare este intre 4 si 7 dimineata.

De la 20 grade Celsius , la 2 grade, in doar 24 ore! Apoi de la aceasta temperatura , iar la 20 grade, in decurs de 48 ore. Astfel de schimbari bruste de temperatura pot provoca mult rau organismului uman, mai ales daca exista anumite afectiuni. Din pacate, aceste metamorfoze ale vremii se intampla din ce in ce mai des, mai ales in sezonul rece.

Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura si ce putem face:

- declanseaza dezechilibre la nivelul sistemului imunitar. Aceste dezechilibre care presupun scaderea imunitatii pot provoca afectiuni cronice, mai ales de natura respiratorie!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vara, canicula, temperaturi insuportabile, confort termic scazut. Cu siguranta, cunosti aceste coordonate. Cum combati efectele caniculei? Probabil,...
Insolatia este o boala provocata de caldura, ce se manifesta prin supraincalzirea corpului, datorita incapacitatii de a...