Fluvoxamina, solutia ieftina si ignorata impotriva Omicron

Fluvoxamina, solutia ieftina si ignorata impotriva Omicron

Oamenii de stiinta au descoperit un medicament care se pare ca opreste varianta Omicron a Covid 19! Este vorba despre fluvoxamina, un tratament ieftin, eficient si usor de depozitat. Desi testele clinice au indicat eficienta fluvoxaminei, programul a fost oprit subit! De ce? S-a invocat o potentiala imoralitate fata de subiectii care sunt tratati cu placebo!

Fluvoxamina, solutia impotriva Omicron. Lumea medicinii este in cautarea oricarei posibilitati de blocare a Covid 19, mai ales a variantei Omicron, atat de contagioase! Se cauta stimulente, blocaje, antivirale si anticorpi monoclonali, in timp ce o potentiala aparare impotriva Omicron a fost trecuta cu vederea. Deja utilizata pe scara larga in cazul depresiei, fluvoxamina (fluvox) ar putea fi implementata rapid la scara larga pentru tratamentul impotriva Omicron! Din pacate, testarile celui mai mare studiu de profil( Togheter - Brazilia) au fost stopate, nu pentru ca medicamentul ar fi fost ineficient, ci pentru ca s-a invocat o lipsa de moralitate fata de pacientii tratati cu placebo! Daca rezultatele studiului ar fi confirmate, s-ar putea reduce drastic numarul de decese si internarile. Totusi, guvernele lumii nu au planuri in acest sens!

Cum actioneaza fluvoxamina impotriva Omicron? Studii recente au aratat se pare ca fluvoxamina ar putea reduce spitalizarea cu pana la 32%, economisind nu mai putin de 4 000 de lire sterline per pacient in Marea Britanie! De asemenea, medicamentul ar putea reduce decesele cu peste o treime! Ca sa nu mai vorbim despre eliberarea paturilor de spital, vitale pentru pacientii in stare grava!

Fluvoxamina, pret si acesibilitate. Mai mult, fluvoxamina este ieftina si usor de gasit – tratamentul complet de 10 zile costa doar 4 lire sterline!!!! Medicamentul nu isi pierde din proprietati la temperatura camerei! Reputatul expert in domeniul farmaceutic Derek Lowe a cerut fluvoxamina sa fie utilizata impotriva Omicron. Acest medicament ar putea deveni, asadar, un standard de tratament!

De ce nu folosim tratamentul cu fluvoxamina?

1. Birocratia. Un motiv ar fi faptul incapacitatea statului de a furniza rapid medicamente pacientilor din afara spitalelor dupa un rezultat pozitiv al PCR, asa cum ar fi necesar pentru ca fluvoxamina sa functioneze impotriva Covid. Mai degraba, lipsa unei legi clare! Totusi, problema s-ar rezolva simplu cu aplicarea unui proiect de lege care ar necesita o zi. Intr-o alta zi, Parlamentul ar putea sa o treaca! Din acel moment, ar fi doar o chestiune de a gasi un furnizor de logistica competent, care sa extinda livrarile foarte rapid.

2. Lipsa logicii. Fluvoxamina este un tratament aflat deja pe piata . Se foloseste impotriva depresiei, asa cum scriam mai sus. Ea are rolul de inhibitor selectivi al recaptarii serotoninei sau ISRS. Este disponibil in Elvetia din 1983 si in SUA din 1994. Mai mult, vorbim despre un medicament in general bine tolerat si relativ sigur, al carui efect secundar cel mai frecvent este greata. Dozele date in cel mai mare studiu pentru tratamentul Covid sunt in conformitate cu dozele prescrise pentru depresie, astfel incat efectele adverse ar fi relativ mici. Este atat de sigur incat intr-un studiu pe 1497 pacienti, evenimentele adverse au fost mai frecvente la pacientii carora li sa administrat placebo decat la cei carora li s-a administrat fluvoxamina.

3. Alte studii si tratamente. De ce nu a fost deja incercata fluvoxamina la scara pentru Covid in Anglia? Partial pentru ca nu se incadreaza in studiile de mare succes RECOVERY, care au descoperit dexametazona si alte tratamente. Aceste tratamente se administreaza in general doar cazurilor severe, odata ce sunt deja pacientii ajung in spital. Acestia necesita adesea perfuzie printr-o canula intravenoasa. Fluvox, pe de alta parte, este o pastila simpla care poate fi luata acasa. De asemenea, trebuie administrat imediat dupa dezvoltarea simptomelor, inainte ca acestea sa devina suficient de grave pentru a necesita internarea la spital.

Concluzie. Toate structurile abilitate sa implementeze Fluvoxamina ca tratament impotriva Covid 19 ar trebui sa faca toate demersurile in acest sens! Multe vieti vor fi salvate, iar pandemia ar putea oprita!

Citeste si: Covid 19. Ce contine vaccinul de la Pfizer

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii de stiinta au reusit sa eradicheze o singura infectie umana: variola. Asadar, este posibil ca noul...
Nu scapam de Covid 19! Mai mult, virusul care a blocat planeta sufera mutatii din ce in...
Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia...