Ce trebuie sa stiti despre Luvru?

Ce trebuie sa stiti despre Luvru?

Orice excrusie in Franta ar fi incompleta fara vizitarea Muzeului Luvru, pentru care Parisul este faimos, alaturi de moda.

Unde se afla Muzeul Luvru?

Luvrul este situat in centrul Parisului, pe malul drept al Senei si se afla in interiorul Palatului cu acelasi nume, un antic monument istoric, ce pastreaza intacte unele parti din fortareata de odinioara. Muzeul Luvru s-a deschis la 10 august 1793, avand la acea vreme in jur de 547 de picturi si 184 de alte obiecte de arta.

Ce comori ascunde Luvrul?

In prezent numarul picturilor este de 35.000, iar cel al obiectelor de 380.000, datand din secolul 6 i.C. si pana in zilele noastre. Obiectele expuse se impart in 8 categorii, dupa cum urmeaza: antichitati egiptene si din Orientul apropiat, obiecte grecesti, etrusce si romane, opere de arta Islamica, obiecte de arta decorativa, picturi, precum si imprimeuri si desene.

Luvrul este cel mai frecventat muzeu din lume, avand peste 12.000 de vizitatori, in fiecare zi.

Din punct de vedere structural, Muzeul Luvru aminteste, prin frumusetea sa, de stilul arhitectural antic francez. Frumusetea sa a fost accentuata, prin constuirea Piramidei Luvru. Imensa piramida de sticla este situata in centrul imensului complex, exact de-asupra centrului adresat vizitatorilor. 

Lucrarile expuse in muzeu cuprind unele dintre cele mai rare obiecte din lume. Cea mai faimoasa este colectia de picturi, ce cuprinde opere ale unor artisti celebri, precum: Rafael, Michelangelo si Leonardo da Vinci. Mona Lisa lui Leonardo da Vinci atrage majoritatea vizitatorilor, iar Fecioara cu Pruncul, Sfantul Ioan Botezatorul si Fecioara intre stanci sunt doar cateva din lucrarile la fel de celebrele ale pictorului. Alte picturi ce atrag atentia vizitatorilor sunt Ghicitoarea si Moartea Fecioarei ale lui Caravaggio.

Desi Muzeul Luvru este celebru pentru picturile sale si celelalte obiecte expuse aici sunt la fel de grandioase si de pline de inspiratie.

Antichitatile egiptene cuprind obiecte din timpul civilizatiei Nilului, iar cele din Orientul apropiat numara artefacte sumeriene si mesopotamiene. Sectiunea cu exponate grecesti, etrusce si romane cuprinde obiecte din perioada Neoliticului, elementele de arta islamica fiind, de asemenea, numeroase si variate.

Sculpturile includ opere faimoase precum cele ale lui Michelangelo, iar sectiunile artei decorative, imprimeurilor si desenelor cuprind, de asemenea opere extrem de valoroase.  

Muzeul Luvru a devenit si mai celebru, odata cu aparitia sa in cartea de fictiune Codul lui Da Vinci, insa in ciuda notorietatii sale a fost, este si va ramane un loc minunat in care oamenii din toata lumea isi pot petrece timpul liber.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cunoscut si sub numele de Tara Sfanta, Israelul este o tara deosebit de frumoasa cu iesire la...
Ai plecat intr-o excursie cu cortul. Esti singur in padure. Mergi si te bucuri de aceasta excursie...
Excursia cu cortul este o adevarata aventura dar, pentru a fi o experienta sigura si distractiva, trebuie...