Chiftele/parjoale frantuzesti. Ingrediente:
- 600 grame de carne tocata;
- un ou;
- 2 cepe medii sau mari;
- 2 rosii mari(daca ai posibilitatea sa le iei din gradina, cu atat mai bine);
- 150 grame de cascaval tare;
- 200 millitri de smantana pentru gatit/smantana pentru frisca;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- diverse condimente (boia dulce,cimbru, usturoi granulat, oregano etc), dupa gust.
Chiftele/parjoale frantuzesti. Mod de preparare:
- curata, spala si taie o ceapa.
- muta ceapa intr-un castron, apoi adauga putin lapte.
- amesteca pana obtii o compozitie omogena.
- in castron, adauga carnea tocata, ceapa si oul.
- condimenteaza cu sare, piper negru si celelalte condimente.
- amesteca la inceput cu o lingura, apoi cu amainile.
- lasa un sfert de ora amestecul sa se odihneasca.
- in acest interval, curata, spala si taie a doua ceapa rondele. Taie si rosiile in rondele si da-le la o parte impreuna cu ceapa.
- modeleaza chiftelele. Inmoaie mana in apa rece inainte. Astfel carnea nu se va lipi de maini.
- pune chiftele pe un tocator.
- incinge tigaia fara ulei.
- muta chiftelele in tigaie si prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc.
- pune toate chiftelele prajite intr-un vas de copt termorezistent.
- acopera fiecare chiftea cu o rondea de ceapa.
- pune deasupra fiecarei chiftele si o rondea de rosie.
- presara cascaval si smantana peste chiftele.
- introdu chiftelele in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius. Lasa chiftelel la cuptor pentru circa jumatate de ora.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Chiftele cu sos de rosii