Cum sa faci chiftele frantuzesti

Cum sa faci chiftele frantuzesti

Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele se prepara , spre exemplu, in Franta. Despre reteta pusa in practica in Hexagon, in cele ce urmeaza. Inainte de a trece la treaba, va mai spunem doar atat: chiftelele frantuzesti se fac repede si ofera un gust de neuitat!

Chiftele/parjoale frantuzesti. Ingrediente:

- 600 grame de carne tocata;

- un ou;

- 2 cepe medii sau mari;

- 2 rosii mari(daca ai posibilitatea sa le iei din gradina, cu atat mai bine);

- 150 grame de cascaval tare;

- 200 millitri de smantana pentru gatit/smantana pentru frisca;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust;

- diverse condimente (boia dulce,cimbru, usturoi granulat, oregano etc), dupa gust.

Chiftele/parjoale frantuzesti. Mod de preparare:

- curata, spala si taie o ceapa.

- muta ceapa intr-un castron, apoi adauga putin lapte.

- amesteca pana obtii o compozitie omogena.

- in castron, adauga carnea tocata, ceapa si oul.

- condimenteaza cu sare, piper negru si celelalte condimente.

- amesteca la inceput cu o lingura, apoi cu amainile.

- lasa un sfert de ora amestecul sa se odihneasca.

- in acest interval, curata, spala si taie a doua ceapa rondele. Taie si rosiile in rondele si da-le la o parte impreuna cu ceapa.

- modeleaza chiftelele. Inmoaie mana in apa rece inainte. Astfel carnea nu se va lipi de maini.

- pune chiftele pe un tocator.

- incinge tigaia fara ulei.

- muta chiftelele in tigaie si prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc.

- pune toate chiftelele prajite intr-un vas de copt termorezistent.

- acopera fiecare chiftea cu o rondea de ceapa.

- pune deasupra fiecarei chiftele si o rondea de rosie.

- presara cascaval si smantana peste chiftele.

- introdu chiftelele in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius. Lasa chiftelel la cuptor pentru circa jumatate de ora.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Chiftele cu sos de rosii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta cu iz moldovenesc sunt parjoalele obtinute din carne tocata. Chiar daca reteta clasica de parjoale...
Renumite parjoale moldovenesti se prepara si cu varza, nu doar cu carne. Iata o varianta de parjoale...
Daca va plac preparatele obtinute din carne tocata si implicit chiftele, trebuie sa testati neaparat parjoalele moldovenesti. ...