Cum sa faci focul de tabara fara a declansa vreun incendiu?

Cum sa faci focul de tabara fara a declansa vreun incendiu?

A invata cum sa faci un foc de tabara, fara a declansa vreun incendiu in natura, presupune sa planifici o iesire in aer liber si sa faci rost de materialele necesare pentru focul de tabara. Lemnele de foc pot fi cumparate de la un magazin local sau luate dintr-o padure. Dar, inainte de a face focul de tabara, verificati daca acesta este permis in zona de campare vizata. In caz contrar, sunteti pasibil de amenda.

Pentru a atata focul de tabara si a intretine arderea, aveti nevoie de urmatoarele unelte: busteni, chibrituri, surcele si ziare.

In cel mai simplu mod posibil, puteti aprinde niste frunze cu ajutorul chibritelor. In lipsa lor, asezi lemnele in forma de piramida, pui sub ele niste vreascuri, folosesti cremene pe care le ciocnesti energic pana ies scantei. Si gata, ai aprins focul!

Cum se procedeaza concret atunci cand vrei sa faci focul de tabara?

1

Dupa ce ati procurat materialele necesare si v-ati asigurat ca puteti aprinde focul, cautati un loc preformat pentru a face focul. Daca acesta nu exista, trebuie sa faceti dvs. unul.

2

Aprindeti focul la o distanta de aproximativ 100 de metri fata de materialele inflamabile. Asigurati-va ca focul nu ajunge la crengile copacilor din imprejurimi. 

3

Formati un cerc in jurul focului cu ajutorul pietrelor pentru a delimita zona de campare. Pentru ca totul sa se desfasoare in deplina siguranta, sapati o groapa de 20 de cm in interiorul cercului. Construiti pe piatra plana o platforma circulara in sol nisipos folosind o mistrie. Movila poate fi data la o parte cand terminati operatiunea.

4

Folositi pentru ardere frunze uscate, vreascuri si bucati de lemn mai mari, adunate din padure sau cumparate de la magazin. Lemnele folosite pentru foc pot fi atat de foioase, cat si de conifere. Important este sa nu taiati arborii din padure, ci sa folositi doar lemne uscate, culese in afara locului de campare.

5

Puneti mai intai cateva vreascuri in mijlocul gropii.

6

Deasupra, construiti cu ajutorul unor lemne mai lungi si mai groase o piramida. Lasati un spatiu descoperit in forma de triunghi format din vreascuri, pentru a atata focul.

7

Lasati o mica distanta intre vreascuri si lemnele asezate anterior pentru a crea focului conditii propice de ardere.

8

Asezati doua lemne sanatoase de o parte si de alta a conului anterior construit si inca doua bucati zdravene peste cele de baza, in asa fel incat sa se formeze un patrat care incadreaza vreascurile.

9

Aprindeti focul la baza in cateva zone diferite cu ajutorul chibritelor si puneti vreascuri pana cand betele incep sa arda.

10

Pentru a intretine focul, adaugati bucati mari de lemne.

11

Faceti curat in urma. Nu lasati lemnele imprastiate si strangeti gunoiul. Micsorati bucatile de lemn ramase si imprastiati resturile si praful intr-o zona intinsa. Nu lasati un morman de lemne in padure unde ati facut focul de tabara si demontati orice structura ati cladit.

Impachetarea gunoiului tine de bunele maniere ale fiecarui cetatean si in acelasi timp este cel mai sigur mod de a preintampina efectele negative ale unui foc de tabara pe termen lung.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un foc se aprinde usor, daca ai in casa un chibrit sau o bricheta. Ce te faci,...
Orice incendiu se poate extinde rapid, asa ca nu e de glumit! Daca te afli intr-o asemenea...
Anual, mii de oameni mor sau sunt raniti in incendii, pierzandu-si bunurile si amintirile. Iata cateva metode...