Ce lucruri poti lua dintr-un hotel. Acestea sunt gratuite!

Ce lucruri poti lua dintr-un hotel. Acestea sunt gratuite!

Auzim si vedem de multe ori, mai ales in sezonul estival, stiri despre prosoape furate din diverse hoteluri. Ei bine, da! Acesta este un furt in orice hotel, oricat de luxos ar fi acesta. Prosoapele nu sunt gratuite in regim hotelier, cu atat mai putin in pensiuni! Exista, insa alte lucruri pe care orice hotel din lume le lasa la liber. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Ce lucruri poti lua dintr-un hotel. Acestea sunt gratuite:

1. Sapun, sampon, balsam. Sticlutele de sampon , balsam , gel de dus si sapunurile mici pe care le gasesti in baie sunt intotdeauna gratuite. Le poti lua la plecare in bagaj fara sa dai vreo explicatie. In unele cazuri, exista chiar si minideodorante oferite la liber intr-un hotel.

2. Lotiuni si creme. Hotelul iti poate oferi, de asemenea , sticlute cu lotiuni de corp sau creme de maini. Ia-le fara grija in geanta. Iti vor fi utile, in orice moment in care pielea devine uscata.

3. Pasta de dinti, apa de gura si periute de dinti. Chiar daca ti-ai adus propriile articole de igiena orala, o pasata de dinti sau o apa de gura in plus nu strica niciodata. Sunt recipiente mici numai bune de pus in geanta; la fel si in cazul periutelor de dinti. Sigur, nu te astepta sa ti se ofere cea mai buna calitate. Totusi, aceste produse te pot ajuta in situatii in care nu ai la indemana propriile articole de ingrijire orala.

4. Aparate de ras si creme de ras. Chiar daca detii un aparat de ras electric, asta nu inseamna ca nu poti profita de cel de unica folosinta gratuit pe care il baia din camera hotelului. Crema de ras, de asemenea, ar trebui sa fie langa aparat. Daca le consideri utile, ia-le fara probleme! Nu trebuie sa ceri acordul nimanui.

5. Trusa de cusut. Trusele de cusut oferite de hoteluri sunt salvatoare pentru multi turisti. Acestea vin ,de obicei, intr-o dimensiune compacta, ceea ce le face ideala pentru bagaj. .

6. Trusa pentru lustruirea pantofilor. Acesta este un alt articol gratuit foarte util pentru multi calatori. Daca nu ai unul intr-un dulap din camera de hotel, solicita-l la receptia hotelului. Majoritatea hotelurilor le vor oferi oaspetilor bureti, servetele sau chiar truse intregi pe care le pot pastra.

7. Incaltator. In unele hoteluri, incaltatorul este inclus in costurile de cazare. Un incaltator ieftin poate fi luat gratuit de oaspeti. De asemenea, in anumite hoteluri, incaltatorul poate fi inlocuit cu altul, daca se rupe la utilizare. Daca nu gasesti un incaltator in camera ta, poti cere unul de la receptie.

8. Pieptan si perie de par. Unele hoteluri vor pune perii si piepteni de unica folosinta in camere pentru oaspetii lor. Dupa ce pleci, cele uzate sunt aruncate. Asa ca poti opta pentru a pastra aceste articole gratuite pentru tine! Pot fi utile in viitoarele calatorii.

9. Pixuri, creioane si plicuri. Hotelierii nu se deranjeaza daca le iei obiectele de papetarie sau plicurile. Acestea au logo-ul hotelului imprimat si pot servi astfel pe post de reclama.

10. Cafea, ceai si zahar. Poti gasi plicuri cu cafea si ceai in aproape orice camera de hotel. Acestea pot fi luate de oaspeti fara nicio taxa.

11. Cani. De cele mai multe ori nu poti lua cu tine vesela din camera de hotel. Toitusi, daca-ti place o cana in mod deosebit, intreaba la receptie daca o poti pastra. De obicei, nu vei fi refuzat. Pana la urma , tine de un marketing eficient sa multumesti clientul cu lucruri marunte si simpatice.

12. Apa imbuteliata. Trebuie sa te asiguri ca sticlele cu apa nu fac parte din minibar. Intreaba pe cineva din personalul hotelului. Daca apa nu face parte din minibar, atunci e gratuita.

13. Halate de baie. In hotelurile mai ieftine, halatele de baie nu sunt gratuite. In cele mai luxoase si mai scumpe, in schimb, halatele sunt incluse in pretul camerei. Unele dintre hoteluri chiar brodeaza initialele sau sigla hotelului pe ele. Astfel, mergand acasa cu prosudul si imbracandu-l dupa un dus fierbinte, iti vei aminti de respectivul hotel si probabil vei reveni candva. Marketing sanatos? Cu siguranta da!

14. Papuci. De obicei, papucii furnizati de hoteluri sunt de unica folosinta. Daca lasi papucii purtati in camera, acestia vor fi aruncati d ecatre menajera. Asadar, mai bine ii iei acasa! In hotelurile luxoase, in schimb, papucii sunt de inalta calitate. Acestia nu se arunca, ci se igienizeaza foarte bine si vor fi utilizati de viitorul turist cazat in respectivul hotel.

15. Umbrele. Puteti obtine umbrele de la receptia anumitor hoteluri. Desi, de obicei, nu sunt gratis, poti intreba la receptie daca nu cumva exista umbrele la liber. S-ar putea sa ti se ofere un astfel de obiect cu inscriptiile hotelului respectiv. Tine tot de o reclama buna!

Citeste si: Cum sa te comporti in camera de hotel. Cateva reguli nescrise

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...
Cazarea intr-un hotel a devenit, in mare masura, o banalitate in societatea omului modern. Cine nu a...
Personalul unui hotel are rolul principal de a-ti raspunde la intrebari legate de hotelul respectiv. Putini stiu,...