Cum sa te comporti in camera de hotel. Cateva reguli nescrise

Cum sa te comporti in camera de hotel. Cateva reguli nescrise

Cazarea intr-un hotel a devenit, in mare masura, o banalitate in societatea omului modern. Cine nu a stat macar o noapte intr-o camera de hotel?! Probabil ca putini dintre noi. Stim, asadar, cum arata o astfel de incapere si mai stim ca exista un set de reguli clare cu privire la acest model de cazare. Exista, insa, anumite reguli nescrise, dar pe care am putea sa le punem in practica; din respect pentru sine si pentru a lasa o impresie buna gazdelor noastre.

Suntem in secolul al XXI-lea, dar asta nu ne scuteste de necunoastere. In ceea ce priveste camera de hotel, sunt anumite situatii destul de neclare pentru multi dintre clienti. Se lasa sau nu bacsis cameristei? Facem patul inainte de a parasi camera de hotel? Doua intrebari din seria nu stiu ce sa spun. Sa vedem, asadar, care ar fi raspunsurile!

Cum sa te comporti in camera de hotel. Cateva reguli nescrise:

Folosim sau nu agatatoarea pentru clanta? Cu siguranta, agatatoarea pentru clanta exista pentru a fi folosita. Nu o ignora! Sau fa-o, dar apoi nu te mira ca te trezesti cu o camerista care bate la usa pentru a te intreba daca poate face curatenie. In schimb, daca folosesti semnul, nu uita sa il iei de pe clanta cand eliberezi camera! Multi clienti fac greseala asta, ingreunand peste masura munca unei cameriste. Pune-te in locul acelui angajat al hotelului! Cum ti-ai da seama daca o camera este goala cu agatatoarea pe clanta?! Ar fi totul la ghici. Asadar, scoate semnul cu Nu deranjati inainte de a pleca din camera de hotel!

Bacsis pentru cameriste? Daca esti multumit/a de serviciile cameristei, ii poti oferi bacsis. Ofera-l personal sau lasa-l intr-un plic pe care il vei gasi in camera. Daca nu vrei sa ii dai bani, ii poti multumi cu o atentie: un suc, o ciocolata, o cutie de bomboane etc. Lasa surpriza pe masa, inainte de a parasi camera, specificand ca este pentru personal.

Aranjam sau nu patul? Multi clienti cred ca tine de educatie sa isi aranjeze patul la iesirea din camera. E doar o aparenta. In realitate, nu e bine deloc sa faci asta, deoarece vei pune in dificultate camerista. Daca patul apare ca neatins, cum isi va da seama daca e necesar sau nu sa schimbe asternuturile! Asadar, lasa patul rascolit, cand parasesti camera de hotel. Mai mult, poti lasa cearsafurile si prosoapele pe podea. Asa arati ca acestea au fost folosite!

Facem sau nu curat in camera? Nu. Evident ca nu o sa te apuci sa dai cu matura, chiar daca ai una la indemana :) Pe de alta parte, ar fi grozav sa nu lasi dezastru si sa strangi gunoiul intr-un singur loc. 

Citeste si: Cum te poate ajuta personalul unui hotel. Lucruri pe care putini le stiu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Hotelul este locul in care locuiesti pe timpul unei vacante sau chiar qatunci cand te afli intr-o...
Auzim si vedem de multe ori, mai ales in sezonul estival, stiri despre prosoape furate din diverse...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...