Obiective turistice in Bacau. Din orasul lui Bacovia, catre Salina si Muntele Nemira

Obiective turistice in Bacau. Din orasul lui Bacovia, catre Salina si Muntele Nemira

Mergem astazi in Moldova, la Bacau, unde nu lipsesc obiectivele turistice spectaculoase. Vom porni itinerarul din orasul lui Bacovia, explorand, apoi, cele mai frumoase locuri din judet.

Obiective turistice in Bacau:

Casa memoriala George Bacovia. Nu puteam incepe periplul nostru altfel decat vorbind despre poetul numarul 1 al judetului si unul dintre cei mai mari pe care i-a avut Romania. Casa memoriala George Bacovia este locul in care parintii sai s-au mutat in primavara anului 1906. Cladirea, construita in ultimul deceniu al secolului XIX, pastreaza numeroase obiecte de uz personal si piese de mobilier ce au apartinut poetului. Casa, aflata, evident, pe strada George Bacovia, 13, a fost deschisa publicului la 1 octombrie 1971 si este declarata monument istoric.

Cetatea Rakoczi se afla la granita dintre Moldova si Transilvania, in localitatea Ghimes. Cetatea avea rolul de punct de observatie la vama. De altfel, se pare ca denumirea sa vine de la gaujman, care inseamna loc de observatie.

Salina Drumul Sarii se afla in Targu Ocna si nu trebuie sa o ratezi! Pe langa o portie sanatoasa de aer sarat la 240 metri adancime, poti sa te delectezi aici pe unn teren de volei sau pe o pista de kart. Pentru cei care nu cauta adrenalina fizica, exista muzeul sarii si expozitiile specifice.

Rezervatia Naturala Nemira. Probabil ca ai auzit de Slanic Moldova. Este o statiune situata pe versantul estic al Carpatilor Orientali, in masivul Nemira. izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale au fost descoperite inca din din 1801.De la o baie sanatoasa, poti trece la o drumetie la fel de sanatosa! O drumetie montana prinn Rezervatia Naturala Nemira e tot ce iti poti dori. Muntii nu sunt foarte inalti, insa peisajele salbatice iti incanta privirea.

Lacul Poiana Uzului face parte din Rerzervatia Naturala Nemira, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Bacau. Intinderea de apa, de circa 5 kilometri, se afla in spatele unui baraj inalt de 80 metri.

Castelul Rosu de la Hemeius a ajuns in paragina, insa merita vizitat. Pe langa arhitectura aparte, cu caramida rosie care iti fura privirea, in zona exista un parc superb in care te poti relaxa intr-o zi torida de vara.

Vivariul din Bacau este singurul muzeu din Romania care creste si reproduce exponatele. Aici, exista patru expozitii cu pesti, pasari si reptile. Viariul se afla pe strada Popa Sapca, 3.

Citeste si: Obiective turistice in Bihor. Prin locuri fascinante din Crisana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....