Obiective turistice in Caras-Severin. Popas in Banatul Montan

Obiective turistice in Caras-Severin. Popas in Banatul Montan

Caras-Severin este un judet situat in vestul Romaniei, in Banatul Montan. Este una dintre cele mai frumoase zone ale tarii, cu o multime de obiective turistice, precum Baile Herculane, Parcul National Portile de Fier sau Clisura Dunarii.

Obiective turistice Caras-Severin:

Muntii Semenic(Banatul Montan) nu sunt cei mai impozanti , insa ofera peisaje fermecatoare, de o diversitate rarisima. Paduri seculare, pesteri, rauri, poieni si sate rasfirate. Cam aceasta este privelistea din zona. Pentru aventurieri, exista Varful Piatra Goznei(1447 metri).

Izvorul Bigar/Izbucul Bigar se afla in comuna Bozovici si atrage turistii ca un magnet. De ce? Aici, apa puternica se varsa in raul Minis, formand cascada Bigar. Zona are peste 200 hectare si a fost inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.

Lacul Gozna este un lac de acumulare aflat langa localitatea Valiug. Cu o suprafata de 12,6 hectare, lacul este un excelent loc de relaxare. Poti face sporturi nautice si bineinteles o plaja cu bronz de munte.

Satele cehesti , 5 la numar, se afla in Clisura Dunarii. Gerník, Bigr, Svatá Helena, Rovensko si Šumice sunt satele unde poti interactiona cu traditiile si cultura acestui popor. Cehii s-au instalat in Banat pe vremea Imperiului Habsburgic.

Cheile Carasului se afla la intalnirea paraului Comarnic cu raul Caras si pe raza comunei Carasova, Vorbim despre 19 kilometri de pereti abrupti, cu inaltimi de pana la 250 metri. Vei gasi aici Pestera Valeaga, Pestera Liliecilor, Pestera de sub Cetate, Cetatea Caras, Pestera din drumul Prolazului sau Poiana Prolaz.

Grota haiducilor se afla la jumatate de ora de Baile Herculane. In acest loc, au fost gasite urme ale omului primitiv, fiind loc de refugiu in timpul romanilor si ascunzatoare pentru haiduci.

Morile de apa de la Rudaria sunt unice in Europa! Parcul mulinologic include 22 mori intinse pe trei kilometri de rau, inca functionale.

Pestera cu Oase este locul in care s-au gasit cele mai vechi ramasite ale omului din Europa. Fosilele au fost datate de catre specialisti cu o vechime de peste 35 000 ani! Gasesti pestera aproape de orasul Anina.

Citeste si: Obiective turistice in Bucuresti. Itinerar prin Capitala

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....