Obiective turistice in Cluj. Farmec sub Dealul Feleacului

Obiective turistice in Cluj. Farmec sub Dealul Feleacului

Facem, astazi, o incursiune in nord-vestul tarii, mai exact in judetul Cluj, unul dintre cele mai dezvoltate judete transilvanene. Zona este incarcata de istorie si de obiective pe care vei dori, cu siguranta, sa le vezi sau sa le revezi.

Obiective turistice in Cluj:

Cluj-Napoca este un oras superb pe care trebuie sa il vizitezi! Dintre obiectivele ce merita vazute amintim Gradina Botanica, Muzeul Farmaciei, Strada in oglinda, Bastionul Croitorilor, Piata Unirii, Cetatea Norilor sau Fabrica de Pensule-un spatiu cultural.

Arborele de sequoia se afla la 80 km de municipiu. Vorbim despre unul dintre batranii arbori din Apuseni. Acest Sequoia de 40 metri inaltime vegheaza pe Dealul Domnului, la poalele masivului Vladeasa.

Castelul Banffy din Bontida a fost construit in 1437, aici locuind o familie de nobili maghiari. In Epoca de Aur, Castelul Banffy a avut rol de Cooperativa. In zilele noastre, aici se organizeaza celebrul festival de muzica electronica, Electric Castle.

Muzeul Dansului din Sic este creatia lui Michael van Langeveld. indragostit de traditiile din zona, olandezul a cumparat o casa veche pe care a transformat-o intr-un muzeu al dansului. Gasesti aici peste 460 perechi de cizme si instrumente muzicale.

Lacul Belis-Fantanele se gaseste in comuna Rasca. acest lac de acumulare a fost construit in perioada 1970-1974. Din pacate, apele lacului au inunat satele din zona. Obisericuta din Giurcuta de Jos poate fi ina vazuta cand apele se retrag. In timpul sezonului cald, aici poti pescui, inota sau te poti plimba cu barca.


Salina Turda ofera , pe langa aerul sarat, plumbari cu barca pe lac. De asemenea, te poti relaxa in Roata Mare.


Statiunea Baisoara se afla la poalele Muntelui Mare din Apuseni, la 60 kilometri de Municipiul Cluj-Napoca. Aici gasesti o oaza de relaxare, dar si multa adrenalina. Ai partie de schi si poti face drumetii montane.

Citeste si: Obiective turistice in Constanta. La mare, la soare si nu numai

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....