Obiective turistice in Suceava:
Suceava. Incepem periplul nostru prin orasul de resedinta al judetului. Suceava este unul dintre vechile orase din nord-estul tarii. S-au gasit in zona dovezi ale locuirii sale inca din perioada paleoliticului! Daca ajungi in oras nu rata obiective precum: Casa Memoriala Simion Florea Marian, Ruinele Palatului Domnesc si statuile lui Stefan cel Mare si Petru Musat, Complexul medieval Zamca, Muzeul Satului Bucovinean, Manastirea Zamca, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, Planetariul si Parcul Central.
Vatra Dornei/Perla Bucovinei iti ofera relaxare si o doza serioasa de sanatate prin intermediul apelor minerale si termale, dar si a privelistilor deosebite. Traseele montane diverse si o partie le vor fi pe plac amatorilor de natura.
Cetatile. Cetatea de Scaun a Sucevei si Cetatea scheia au fost doua dintre cele mai importante cetati medievale din Moldova. Ele dateaza de la sfarsitul secolului al XIV-lea si au fost ridicate de catre domnitorul roman Petru al II-lea Musat. Serveau drept centre de aparare impotriva invaziei otomane.
Gura Humorului. Te vor impresiona cu siguranta traseele turistice din aceasta zona minunata a Bucovinei! De asemenea, vei avea ocazia sa vizitezi aici si foarte cunoscuta Manastire Voronet. In apropiera manastirii, exista si o partie de schi dotata cu telescaun. Zona de agrement Arinis este o alta zona de agrement apreciata de turisti. Vei gai aici mai multe terenuri de sport, o piscina de dimensiuni olimpice, un bazin de inot pentru copii si un patinoar artificial.
Muntii Rarau sunt parte a Muntilor Bucovinei. Altitudinea maxima este atinsa pe Varful Rarau(1650 metri). Peisajele din zona sunt de neuitat!
Obcinele Bucovinei reprezinta o subunitate a Carpatilor Orientali, desemnata arie protejata de lege inca din 2011. Aria include sapte obcine: Brodina, Curmatura, Feredeu, Humor, Mestecanis, Moldovita si Obcina Mare.
Manastirile din zona au fost construite, in majoritate, intre secolele XV si XVI, de fosti domnitori si boieri moldoveni precum Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares sau Alexandru Lapusneanu. Putna, Voronet, Sucevita sau Moldovita sunt cele mai cunoscute manastiri ale Sucevei.
Chilia lui Daniil Sihastrul este situata in apropierea satului Putna. Este vorba despre o grota sapata intr-o stanca, unde si-a dus zilele cuviosul Daniil Sihastrul.
Salina Cacica este cunoscuta pentru izvoarele sale cu apa sarata, dar si pentru sarea recristalizata din saramura, care se extrage de aici inca din secolul al XVIII-lea.
Citeste si: Obiective turistice in Sibiu. Vizita prin batranul Hermannstadt