Accident, franare

Lista articolelor despre accident si franare pe AflaCum.ro

Articole despre accident si franare

Citeste cele mai noi articole despre accident si franare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre accident si franare, pe AflaCum.ro!

Ca sofer  trebuie sa fii vigilent in trafic, mai ales ca drumurile sunt aglomerate iar accidentele rutiere din ce in ce mai  numeroase.

Drumurule proaste, graba, aglomeratia de pe sosele sunt motive suficiente pentru a te pune in garda in ceea ce priveste comportamentul in trafic. Legea stabileste clar distanta regulamentara dintre vehicule, viteza maxima admisa de lege pe un anume sector de drum dar, acestea, stim cu totii, nu se respecta, iar pentru a nu fi implicat in vreun accident rutier, e bine sa stii cum sa-ti calculezi distanta de franare in conditii sigure.

Distanta de franare reprezinta distanta parcursa de automobile de la actionarea pedalei de frana pana la imobilizarea autovehiculului. Dupa teste diverse s-a observat ca  la o viteza de 100 km/h, distanta necesara pentru franare este de cca 39 m.

Distanta de oprire  presupune distanta parcursa in timpul de reactie (de ex. la 100 km/h, distanta parcursa pana la reactia de actionare a franei este de 27,8m/s ) si distanta parcursa in timpul franarii propriu-zise (atunci cand ai actionat pedala), la 100 km/h. este de 78 m/s.

Distanta de reactie inseamna ca la o viteza de aproximativ 100 km/h, ai nevoie cam de o secunda jumate sa realizezi ca este o problema in trafic, iar asta inseamna ca ai parcurs in acest timp cca 47 m.

Dincolo de acesti factori, exista si alte variabile ce influenteaza franarea unui automobile: greutatea masinii, conditiile de drum, starea tehnica a sistemului de franare, starea cauciucurilor etc.

Eficienta sistemului de franare poate fi verificata intr-o parcare mai mare, fara masini prin preajma. Ia-ti ca reper de actionare a franei, un marcaj existent deja si cu o ruleta de 3m sau 5m, masoara distanta necesara franarii la viteze mai mici, de 20 km/h, de 30 km/h, de 40 km/h si de 50 km/h.

In trafic, e bine sa te bazezi pe regula de 3 secunde, adica, stai la distanta de 3 secunde (asta inseamna cam lungimea a 3 masini) fata de masina aflata inaintea ta.  Regula se aplica la conditii normale de drum, dar daca vremea a proasta sau viteza e mare, se recomanda marirea distantei fata de cel aflat inaintea ta.

In conditii normale nimeni nu se gandeste sa franeze cat se poate de repede.

Insa in caz de urgenta, acest lucru este vital.

Iata cum puteti minimaliza distantele de franare:

Sa stii sa inregistrezi rapid semnele vitale ale unei persoane este foarte important intr-o situatie de criza, accident rutier sau de munca, sau in cazul in care un pacient in stare grava asteapta sosirea serviciilor de Urgenta.

Dar, pana la urma, nu strica nciciodata sa invatam sa inregistram semnele vitale, tinand ca aceasta procedura este printre primele in acordarea primului ajutor in general.

Iata cum se face:

Dislocarea unui umar poate fi foarte dureroasa si se recomanda punerea imediata la loc a acestuia, pentru a evita urmarile pe termen lung.

Iata ce puteti face daca aveti umarul dislocat sau daca acest lucru i se intampla altcuiva:

Tineti cont de trecutul medical al pacientului. Inainte de a incerca sa puneti la loc, un umar dislocat, trebuie sa tineti cont de trecutul medical al persoanei in cauza. Daca este pentru prima data cand i se intampla acest lucru, este indicat sa duceti persoana la spital, deoarece umarul dislocat poate fi insotit de fracturi, intinderi sau alte rani interne. Cel mai bine e ca primul diagnostic sa fie pus de medici specialisti.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.