Pastarnacul este o planta radacinoasa din familia morcovului, folosit in special la ciorbe.
Pentru a beneficia de calitatile sale nutritive, pastarnacul poate fi folosit si in salate de cruditati.
Vezi care sunt beneficiile pastarnacului si de ce ar trebui sa il introduci in alimentatie, daca pana acum l-ai evitat.
- Pastarnacul are proprietati antiinflamatorii.
- Curata tractul digestiv si imbunatateste digestia. Aceasta leguma radacinoasa este o sursa importanta de fibre.
- Bun pentru diabetici. Pastarnacul ajuta inima sa functioneze normal, reduce nivelul colesterolului si controleaza nivelul de zahar din sange.
- Previne aparitia cancerului. Consumul regulat de pastarnac ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor si a infectiilor. Contine antioxidanti care protejeaza organismul de cancer si mentin pielea tanara.
- Intareste sistemul muscular si pe cel osos. Pastarnacul contine potasiu, care asigura buna dezvoltare a oaselor si a muschilor.
- Combate astmul. Pastarnacul este un bun adjuvant in tratarea bolilor respiratorii, alaturi de hrean ajutand la vindecarea astmului si a pneumoniei.
- Este o sursa bogata de acid folic, excelent pentru femeile gravide, deoarece ajuta la prevenirea malformatiilor congenitale la copii.
- Consumul de pastarnac ajuta la coagularea sangelui datorita continutul bogat in vitamina C si vitamina K.