Acid gastric, concentratie acid gastric

Lista articolelor despre acid gastric si concentratie acid gastric pe AflaCum.ro

Articole despre acid gastric si concentratie acid gastric

Citeste cele mai noi articole despre acid gastric si concentratie acid gastric publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre acid gastric si concentratie acid gastric, pe AflaCum.ro!

O aciditate gastrica scazuta afecteaza grav digestia si absorbtia nutrientilor fara de care organismul nu poate functiona la capacitate optima. Hipoclorhidria(aciditatea gastrica redusa) este asociata cu o multime de alte afectiuni, printre care boala Addison, scleroza multipla, astmul sau tulburarile autoimunitare.

Atunci cand acidul gastric nu functioneaza la parametri normali, fragmentele proteice din hrana sunt incomplet digerate si sunt absorbite in circulatia sanguina, in aceasta stare. Acidul gastric este responsabil si cu distrugerea  microorganismelor nocive, bacteriilor patogene, ciupercilor si parazitilor.

Iata cum poti afla care este nivelul aciditatii gastrice.

Problemele gastrice nu trebuie tratate cu superficialitate, deoarece complicatiile pot fi grave. Din pacate, frecventa gastritelor a crescut simtitor, in zilele noastre, din cauza alimentatiei nesanatoase.

Cand mananci necorespunzator, atat calitativ, cat si cantitativ, se instaleaza hiperaciditatea. Aceasta poate duce la arsuri stomacale, disconfort in zona stomacului, indigestie sau balonare. Daca viata dezordonata continua, te poti imbolnavi de gastrita sau, mai rau, de ulcer. Daca aceste simptome iti sunt familiare, renunta la cafea si la tutun. Evita alimentele picante, grase sau prajite. De asemenea, muraturile, fructele acre, lintea, fasolea, sfecla, salatele crude, pastele fainoase, ciocolata si sucurile carbogazoase sunt periculoase.

Problemele gastrice trebuie tratate de catre specialist, insa poti incerca sa te insanatosesti si acasa. Iti prezentam un amestec ideal pentru echilibrarea acidului gastric.

Refluxul gastresofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza disfunctiei unui valve musculare, numite sfincter esofagian inferior. Simptomele acestei afectiuni includ arsurile stomacale, regurgitarile alimentare si acide si eructatiile (ragaielile). Iata cateva remedii naturiste impotriva refluxului gastroesofagian:

1. Modificari ale stilului de viata

Micsorati cantitatea de mancare consumata la o masa, pentru a reduce presiunea exercitata asupra stomacului si evitati sa mancati cu 2-3 ore inainte de culcare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.