Ajutor

Lista articolelor despre ajutor pe AflaCum.ro

Articole despre ajutor

Citeste cele mai noi articole despre ajutor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ajutor, pe AflaCum.ro!

Mergi in concediu intr-o zona exotica? Sau poate esti la mare , la munte? Oriunde te-ai afla exista pericole carora nu le acorzi atentie nici dupa ce primesti avertismente. Te gandesti ca tie nu ti se poate intampla nimic rau! Totusi, trebuie sa fii pregatit/a pentru orice, sa stii cum sa supravietuiesti in situatii extreme. Iata cateva sfaturi in acest sens.

1. Cum sa supravietuiesti daca ramai cu masina suspendata pe marginea unei rape:

- nu efectua miscari rapide decat daca masina ruleaza deja de pe stanca. Este mai bine sa respiri profund si sa planifici scaparea;

Daca nu stiti sa inotati, iata cum puteti sa va mentineti la suprafata apei, in cazul unui pericol de inec, fara a apela la ajutor extern:

- Nu este indicat sa stropiti sau sa va agitati membrele, deoarece astfel va veti scufunda si mai tare.

- Miscati-va mainile si picioarele spre exterior si interior, intr-un ritm calm. Nu este bine sa le miscati prea repede sau prea incet si nici sa va agitati cu disperare.

Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar care pot duce la deces.

Anafilaxia, cum se este cunoscut, poate sa apara in cateva secunde sau minute de la expunere, astfel ca primul ajutor poate face diferenta dintre viata si moarte.

Iata cum poate fi recunoscut un soc anafilactic si care este procedura de urgeanta de urmat:

O persoana se afla in sincopa (termenul medical folosit pentru lesin) atunci cand prin corpul sau nu circula o cantitate suficienta de sange si oxigen, care poate duce la deteriorarea permanenta a unor organe sau chiar la deces.

In cazurile grave, un astfel de atac poate fi cauzat de un traumatism sau o hemoragie puternica. De cele mai multe ori, o persoana care lesina isi pierde cunostinta, asa ca este foarte important sa primeasca ajutor de la cei aflati in apropiere.

Iata cum trebuie procedat pentru a nu inrautati si mai mult starea pacientului:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.