Ajutor, inec

Lista articolelor despre ajutor si inec pe AflaCum.ro

Articole despre ajutor si inec

Citeste cele mai noi articole despre ajutor si inec publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ajutor si inec, pe AflaCum.ro!

Daca nu stiti sa inotati, iata cum puteti sa va mentineti la suprafata apei, in cazul unui pericol de inec, fara a apela la ajutor extern:

- Nu este indicat sa stropiti sau sa va agitati membrele, deoarece astfel va veti scufunda si mai tare.

- Miscati-va mainile si picioarele spre exterior si interior, intr-un ritm calm. Nu este bine sa le miscati prea repede sau prea incet si nici sa va agitati cu disperare.

Mergi in concediu intr-o zona exotica? Sau poate esti la mare , la munte? Oriunde te-ai afla exista pericole carora nu le acorzi atentie nici dupa ce primesti avertismente. Te gandesti ca tie nu ti se poate intampla nimic rau! Totusi, trebuie sa fii pregatit/a pentru orice, sa stii cum sa supravietuiesti in situatii extreme. Iata cateva sfaturi in acest sens.

1. Cum sa supravietuiesti daca ramai cu masina suspendata pe marginea unei rape:

- nu efectua miscari rapide decat daca masina ruleaza deja de pe stanca. Este mai bine sa respiri profund si sa planifici scaparea;

Vara, soare, mare, plaja - cuvinte aflate pe buzele celor mai multi oameni in sezonul estival. Dar odata cu vacanta, distractia si relaxarea, marea poate aduce si multe pericole, mai ales pentru cei care o cunosc prea putin.

Pentru a te aventura in apa marii este esential sa stii sa inoti. Altfel, nu intra in apa mai sus de genunchi! In plus, chiar daca esti un inotator decent, riscurile exista. Acestea sunt provocate mai ales de curentii marini care pot aparea in orice moment si te pot surprinde.

Curentii marini sunt rezultatul unor factori complecsi, precum diferenta de temperatura sau gradului de salinitate a apei marilor sau difuziunea moleculara, care atrage dupa sine o diferenta de densitate a apei. Practic, vantul, efectul solar, racirea apei, mareea, forma plajei, modul de spargere al valurilor in larg, toate determina aparitia curentilor.

Apa este un mediu nesigur si pana si cei mai buni inotatori se pot afla, la un moment dat, in pericol de inec.

Iata 3 metode de prevenire a inecului:

1. Reducerea riscului de inec:

Iata ce trebuie sa faceti ca sa ramaneti la suprafata apei in caz de inec:  

Nu va agitati dezorganizat membrele, deoarece va veti scufunda mai repede.

Miscati-va bratele si picioarele cu calm, inspre interior si exterior, nici prea repede si nici prea lent, pentru a va putea mentine pe linia de plutire si orice ati face nu disperati.

Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec:

Fiti vigilenti la semnele inecului. O persoana aflata in aceasta situatie se tine cu ambele maini de gat, deoarece ceva ii blocheaza caile respiratorii si nu poate respira. O victima constienta a unui inec nu poate vorbi sau respira corespunzator si nu poate tusi.

Rugati pacientul sa stea in picioare si puneti-va in spatele acestuia, pregatindu-va sa incepeti manevra Heimlich, in timp ce altcineva suna la salvare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O persoana se afla in sincopa (termenul medical folosit pentru lesin) atunci cand prin corpul sau nu...