Aluat frantuzesc, aluat fraged

Lista articolelor despre aluat frantuzesc si aluat fraged pe AflaCum.ro

Articole despre aluat frantuzesc si aluat fraged

Citeste cele mai noi articole despre aluat frantuzesc si aluat fraged publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aluat frantuzesc si aluat fraged, pe AflaCum.ro!

Unul dintre cele mai apreciate tipuri de aluaturi este cel frantuzesc.

Acesta este un aluat fraged care se poate folosi la preparea diverselor placinte, pizza si alte retete delicioase dulci sau sarate.

Iata cum se prepara faimosul aluat frantuzesc:

Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.

Ingrediente pentru aluat frantuzesc:

500 grame faina,

Reteta de baza pentru aluatul fraged are cinci ingrediente esentiale care dau o consistenta moale acestui tip de aluat.

Desi se prepara in doar cateva minute, aluatul fraged nu poate fi folosit imediat, ci doar dupa ce a stat la rece cateva ore.

Ingrediente:

Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu aluatul sfaramicios de tarta.

Ingrediente:

160 grame faina,
125 grame smantana,
150 grame unt proaspat,
sare.

Aluatul de unt este ca si aluatul frantuzesc un produs de patiserie fraged, folosit la prepararea aperitivelor sarate, cum este pizza sau la obtinerea diferitelor preparate dulci.

Ingrediente:

200 grame faina,
125 grame unt,
un dl apa,
un varf de lingurita sare.

Volovanul este un fel de aluat frantuzesc folosit la prepararea diverselor mancaruri.

Ingrediente:

- 350 grame faina,
- 350 grame unt proaspat,
- ¾ ceasca cu apa,
- sare, un ou.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.