Anemie, miere

Lista articolelor despre anemie si miere pe AflaCum.ro

Articole despre anemie si miere

Citeste cele mai noi articole despre anemie si miere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre anemie si miere, pe AflaCum.ro!

Anemia reprezinta o stare de slabiciune cauzata de scaderea globulelor rosii si a hemoglobinei din sange. Oboseala extrema, lipsa de concentrare si racelile frecvente sunt principalele simptome ale acestei afectiuni. Daca ai frecvent astfel de stari, ar fi bine sa consulti medicul specialist. In paralel, poti incerca acest minunat remediu natural!

In anemiile comune, lipsa fierului din organism declanseaza problemele. Fierul ajuta la producerea hemoglobinei, o substanta care transporta oxigenul in sange. Lipsa fierului poate afecta producerea de celule rosii. De aceea, ar trebui sa normalizezi nivelul de fier din sange. Acest remediu te va ajuta in acest sens.

Remediu natural impotriva anemiei. Ai nevoie de:

Esti consumator de miere naturala? Daca da, atunci nu trebuie sa ratezi mierea de rapita. E foarte sanatoasa si aparte. Mierea de rapita previne aparitia anumitor boli si chiar trateaza anumite afectiuni. Asadar, ai cel putin doua motive sa o consumi: gust minunat si sanatate asigurata.

Mierea de rapita. Beneficii:

- trateaza bolile de stomac si intestinale;

Anemia feripriva , mai larg cunoscuta ca anemie prin deficit de fier/carenta de fier, apare atunci cand nu exista suficiente globule rosii sanatoase pentru a transporta oxigen catre toate celulele si tesuturile corpului. Altfel spus, organismul are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, o proteina mare si complexa ce transporta oxigenul in celule si dioxidul de carbon catre plamani. Anemia poate fi cronica sau acuta, avand variatii de la usoara la severa.

Cum sa tratezi anemia feripriva / carenta de fier. Suplimente:

1. Alege un supliment feros. Fierul exista sub doua forme ionice: feros(care contine fier bivalent) si feric(care contine fier trivalent) . Suplimentele feroase sunt mai bine absorbite decat cele ferice. Acestea sunt: sulfat feros, gluconat feros/fier organic, fumarat feros si citrat feros. Ferronilul este o alta forma de fier care se absoarbe mai eficient, fiind utilizata in mod obisnuit in tratamentul anemiei feriprive. Poate fi gasit si in suplimente. Verifica intodeauna continutul de fier elementar din suplimente. Ar trebui sa fie enumerate pe amabalaj. Ai nevoie de circa 30% fier elementar. Cu cat procentul este mai mare(sau numarul de miligrame), cu atat probabilitatea de absorbtie creste. Doza uzuala se incadreaza intre 15 mg si 65 mg de fier elementar pe zi.

Zaharul este aliment de baza, insa se poate trai fara el. In cazul in care, din varii motive nedorite, acest produs nu s-ar mai gasi pe rafturile magazinelor, am avea cu ce sa-l inlocuim. Iata care sunt cei mai sanatosi inlocuitori pentru zaharul rafinat, care, stim cu totii, nu e tocmai bun pentru organism, mai ales in cantitati exagerat de mari.

Cu ce poti inlocui zaharul:

Mierea nu e doar dulce, ci si un aliment sanatos pentru organism! Nu e chiar cum cred unii un adevarat miracol care vindeca multe boli, insa e clar mai sanatos decat zaharul. Iata ce proprietati are mierea naturala:

Mierea este un aliment gustos si sanatos, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie! Te sfatuim sa cauti doar miere naturala, cea care are cu adevarat proprietati uimitoare pentru organism. Iar daca ai acces la produsele unui apicultor, ar trebui sa stii ca exista si alte produse din stup foarte benefice pentru organism!

Stupul contine miere, dar si alte substante excelente mai ales pentru persoanele care sufera de astm, parodontoza, laringita si stomatita. Ne referim la mai putin cunoscuta capaceala!

Ce este capaceala? Reprezinta capacul de la fagure cu care albinele inchid mierea din fiecare celula a stupului.

Mierea de albine reprezinta un deliciu culinar si o adevarata minune pentru sanatatea organismului uman. Asta daca e naturala...Daca e falsificata, poate chiar sa dauneze. Trebuie sa stii ca producerea acestei delicatese reprezinta un proces complex, pentru care albinele si apicultorii muncesc mult si bine.

Asadar, mierea autentica nu se obtine usor. Cea sintetica, da! Din pacate, mierea nenaturala se produce la nivel industrial, devenind astfel complicat sa o distingi de cea reala. Daca stii, insa, anumite trucuri, vei putea sa identifici natura mierii. Despre acestea, afli apasand aici!

Multe persoane se intreaba daca spuma alba care se produce la suprafata borcanului cu miere este rezultatul unui proces natural, sanatos. Avem un raspuns simplu si rapid! Da! Aceasta spuma este naturala, reprezentand glucoza de miere, un produs de inalta calitate. Prezenta spumei iti ofera siguranta ca respectiva miere nu a fost prelucrata termic. Formarea spumei este un proces absolut normal.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mierea este un aliment gustos si sanatos, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie! Te sfatuim...
Granola este o gustare pe baza de cereale integrale, ovaz, nuci, miere si cateva ingrediente suplimentare. Toate...
Mierea este cunoscuta in intreaga lume pentru proprietatile sale extraordinare, care o transforma intr-un adevar leac natural...
Anemia este o stare de slabiciune cauzata de scaderea globulelor rosii si a hemoglobinei din sange. De...
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...
Problemele de vedere sunt larg raspandite in zilele noastre, cand ecranele sunt peste tot, iar ochii sunt...