Ardei iute, boli

Lista articolelor despre ardei iute si boli pe AflaCum.ro

Articole despre ardei iute si boli

Citeste cele mai noi articole despre ardei iute si boli publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ardei iute si boli, pe AflaCum.ro!

Astazi, iti prezentam reteta unui tonic cu rol de antibiotic pe care oamenii il folosesc inca din vechime. Acest amestec minune trateaza aproape orice boala, intareste sistemul imunitar, actioneaza ca un antiviral, antibacterian, antifungic si ca un medicament antiparazitar. In plus, ajuta la vindecarea celor mai severe infectii.

Inainte de a prepara amestecul, ar fi bine sa iei masuri de precautie. Poarta manusi, deoarece vei lucra cu ardei iute si nu doresti furnicaturi la nivelul mainilor. De asemenea, mirosul sau e foarte puternic si poate stimula sinusurile instantaneu!

Ingrediente:

Ardeiul iute nu lipseste din gradina unui gospodar roman. Indiferent de soi, romanul adora sa consume ardei iuti, fie in stare naturala, fie la conserva, in lunile reci de iarna. SI bine face, pentru ca ardeii iuti sunt foarte sanatosi, actionand ca un antioxidant natural.

Cum sa cultivi ardei iuti. Conditii de plantare:

- temperatura solului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 17 Grade Celsius, pentru ca rasadurile sa se dezvolte cum trebuie;

Organismul este creat astfel incat sa ne ofere semne atunci cand se deregleaza. Mai exact, o boala vine, de obicei, cu simptome clare. Am spus, de obicei, deoarece in cazul anumitor afectiuni, simptomele sunt vagi sau lipsesc, iar diagnosticarea se face, atfel, destul de dificil.

6 boli greu de diagnosticat:

Boala Lyme este provocata de muscatura unei capuse infectate. Imediat dupa muscatura, pe piele ar trebui sa apara o eruptie specifica. Din nefericire, nu se intampla intotdeauna. Daca ai fost muscat de o capusa, mergi la medic! Mai ales, daca in cateva zeci de minute apar simptome precum febra, oboseala si dureri musculare. Spune-i medicului ce ai patit! Altfel, s-ar putea sa confunde simptomele cu cele ale unei gripe. Iar un tratament antigripal nu invinge boala Lyme. Aceasta poate deveni destul de repede cronica, devenind foarte dificil de vindecat!

Vara vine cu mult soare, caldura, relaxare in vacante pe plaje superbe si mult bronz. Din pacate, sezonul estival aduce si probleme de sanatate. Mai exact, exista cateva boli care se pot agrava odata cu venirea caniculei. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Boli care se acutizeaza vara:

Diabet. Temperatura ridicata favorizeaza deshidratarea, iar aceasta la randul sau poate crea complicatii unei persoane care sufera de diabet. De asemenea, daca nivelul de glucoza din sange este ridicat, vei urina mai des, iar asta inseamna deshidratare. Bea multa apa(minimum 2 litri pe zi) si evita bautuirle cofeinizate. Simptomele asociate unor astfel de probleme sunt ameteli, transpiratie in exces, crampe musculare, pielea rece si uscata, durerile de cap, batai neregulate ale inimii, greata. Daca suferi de diabet si ai asemenea probleme, cauta o camera racoroasa, bea apa la temepratura camerei si suna la 112. Ai grija si cat rte expui la soare! Arsurile provocate de razele UV streseaza organismul, iar acest stres poate creste glucoza din sange! Si iar ar fi complicatii!

Picioarele sunt esentiale pentru deplasarea independenta a omului. Nu e singura functie a lor, insa. Picioarele sunt conectate la restul organismului. Fiecare picior contine 72 000 terminatii nervoase care corespund anumitor zone! Din pacate, pe masura ce imbatranim, circulatia periferica nu mai e la fel de buna. Astfel, uneori simti ca iti e mai frig la picioare decat in mod obisnuit.

Circulatia periferica scade in intensitate cu trecea anilor. Imbatranim, iar sangele nu mai circula la fel. Asadar, cum spunem noi, romanii, trebuie sa gasim metode pentru a pune sangele in miscare. Daca, spre exemplu, nu iti poti incalzi picioaele inainte de somn, ar fi bine sa aplici un truc pe baza de ardei iute.

Explicatie. Ardeiul iute iti poate incalzi, asadar, picioarele. Toti ardeii iuti contin capsaicina(alcaloid care imprima gustul iute). Cand mananci alimente care contin acest ingredient, circulatia sangelui creste si simti o senzatie de caldura in tot corpul. De asemenea, atunci cand ardeiul iute vine in contact cu pielea, el determina dilatarea vaselor de sange, favorizand fluxul sanguin suplimentar si oferind caldura in zona respectiva. Senzatia se poate instala rapid sau treptat. Important este ca nu mai suferim de frig si ne putem odihni cum trebuie!

Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa ne luptam cu ele. In schimb, exista imbolnaviri declansate, nemostenite, provocate. Mediul in care traim, felul in care gandim, alimentatia, stilul de viata, in general sunt elemente asociate cu diversele boli, mai mult sau mai putin periculoase. Mai mult, se poate spune ca orice boala vine de la cap. Creierul o ajuta sau o indeparteaza!

Teoria conform careia bolile sunt permise sau respinse de la nivelul creierului este foarte bine ancorata in medicina chineza traditionala. Mai exact, aceasta disciplina ne spune ca fiecarui organ ii corespunde un anumit sentiment(emotie). Practic, trairile negative au stransa legatura cu majoritatea afectiunilor din corpul uman. Astfel:

- bolile de plamani pot fi cauzate de tristete;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ardeii din gradina ta superba, fie ca sunt grasi, iuti sau kapia, nu sunt ocoliti de bolile...
Soarecii de casa sunt mereu acolo unde se afla...o casa, evident. Sunt stricatori si se inmultesc repede,...
Orice problema de sanatate poate fi identificata printr-o evaluare a fetei! Poate suna ciudat, dar, cu ajutorul...
Bonalvii de diabet au primit o veste excelenta! A fost lansat un vaccin care va bloca anumite...
Varicele sau venele varicoase sunt dilatatii venoase permanente si neregulate, mai frecvente la membrele inferioare. Acestea sunt...
Lupusul Eritematos Sistemic mai este cunoscut si ca boala cu o mie de fete din cauza diversitatii...