Cum sa infrumusetezi baia sau bucataria cu panouri antistrop

Cum sa infrumusetezi baia sau bucataria cu panouri antistrop

Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor de spate(antistropi) sau backsplash, asa cum se numesc in limba engleza, reprezinta o solutie! Aceste panouri vor sublinia zonele mici, cum ar fi spatiul din spatele aragazului, chiuvetei, cazii sau blaturilor. In plus, nu e deloc dificil sa montezi backsplash!

Cum sa infrumusetezi baia sau bucataria cu baia cu ajutorul panourilor de spate(backsplash):

1. Pregatirea peretilor.

Indeparteaza orice priza si alte capace de perete din zona in care vrei sa aplici backsplash-ul. Ai grija sa nu pierzi nimic , deoarece, la final, va trebui sa reinstalezi totul la loc.

Curata bine peretii. Foloseste o combinatie de apa si sapun de vase. Inmoaie un burete in amestec si sterge bine peretele. Daca murdaria(unsurimea) persista, foloseste un degresant. Tine geamul deschis cat utilizezi degresantul, deoarece acesta elibereaza substante toxice pe care nu e bine sa le inhalezi. Curatarea peretului asigura o aplicare ideala a panourilor de spate. Daca peretele e murdar, panourile nu se vor lipi cum trebuie!

Usuca bine peretii. Dupa curatare, lasa peretii sa se usuce bine de tot. Umezeala e un dusman al backsplash-ului. Pentru a grabi procesul de uscare, da drumul la un ventilator in zona peretului si/sau deschide mai multe ferestre pentru a face putin curent.

2. Instalarea Backsplash-ului:

Alege backsplash-ul care sa se potriveasca in decor. Citeste instructiunile de pe ambalaj si vezi daca panourile se potrivesc acolo unde vrei sa le aplici. De exemplu, daca doresti sa acoperi un perete din lemn, asigura-te ca panourile de spate sunt aderente pe acest material! Cumpara mai mult backsplash, deoarece e posibil sa gresesti anumite aplicari. In acest caz, va trebui sa repeti procesul! Cand alegi panourile, tine cont si de obiectele din spatiul respectiv. De exemplu, un backsplash care imita piatra naturala ar arata grozav alaturi de aparate din otel inoxidabil si de un blat din granit.

Marcheaza zona in care vrei sa aplici panourile. Ai nevoie de un creion si de o rigla. Marcheaza usor o linie directoare pe perete. Traseaza cu atentie si celelalte linii. Folosind creionul , nu o sa mazgalesti peretele. La finalul lucrarii, aceste lini nu vor mai fi vizibile.

Indreapta marginile panourilor, unde este cazul. Daca modelul de backsplash are margini inegale, indreapta-le cu un cutter. Foloseste o rigla pentru a te asigura ca nu tai stramb.

Aplicarea backsplash-ului. Incepi de la un capat al panoului, indepartand folia protectoare pana la jumatate. Alege coltul de jos al peretelui pentru a incepe sa aplici backsplash-ul. Aliniaza marginea panoului cu marginea peretelui, indepartand aproximativ jumatate din folia protectoare, pentru a expune adezivul. Nu indeparta toata folia, inca!

Aplicarea backsplash-ului. Apasa pe panou cu promptitudine, in timp ce elimini total folia. Mentine panoul drept in timp ce il presezi pe perete. Apasa ferm cu mainile pe foaie, astfel incat adezivul sa se fixeze bine. Doar asa te vei asigura ca nu raman bule de aer sub panoul de spate!

Aplicarea backsplash-ului. Procedeaza la fel cu toate panourile, pana umpli zona. Aasigura-te ca fiecare panou e la linie in raport cu celelalte.

Aplicarea backsplash-ului. Spatiile inegale. Daca raman zone ale peretului neacoperite de backsplash, nu trebuie sa te sperii. Doar masoara dimensiunile acestei zone si taie un panou dupa dimensiunile obtinute! Apoi , aplica panoul! La fel trebuie sa procedezi si in cazul zonelor de perete cu gauri(prize, aerisiri etc). Masoara spatiul respectiv, apoi decupeaza bucata potrivita dintr-un panou intreg. Aplic-o si gata!

Citeste si: Cum sa AMENAJEZI o BUCATARIE MICA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece...
Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Vrei sa ai mereu alimente proaspete? Atunci o sa...