Baie, toaleta

Lista articolelor despre baie si toaleta pe AflaCum.ro

Articole despre baie si toaleta

Citeste cele mai noi articole despre baie si toaleta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre baie si toaleta, pe AflaCum.ro!

Traditiile legate de toaleta sunt cam aceleasi pe intreg Mapamondul. Exista, insa, tari cu reguli speciale in privinta utilizarii baii. Daca ajungi spre exemplu in Coreea(Sud sau Nord), s-ar putea sa fii socat/a de modalitatea de spalare pe maini. Despre toate aceste obiceiuri iesite din comun, in materialul urmator.

Traditii diferite legate de toaleta:

In Coreea, indiferent ca vorbim despre cea de Sud sau ce Nord, exista un dispozitiv ciudat pentru sapun in toaletele publice. Dispozitivul pentru sapun e diferit. O bara este prinsa in perete, iar pe ea se aplica un sapun...solid. Astfel, trebuie sa umezesti mainile apoi sa le freci de bara de sapun pentru a te spala.

O toaleta publica nu reprezinta cel mai curat si mai placut loc, dar, uneori, suntem fortati sa o folosim. Fiind publice, aceste locuri sunt utilizate de o multime de oameni, lucru care favorizeaza inmultirea bacteriilor si a microbilor. Asadar, trebuie sa folosesti cu mare atentie o toaleta publica. Exista si cateva reguli in acest sens.

Cum sa folosesti in siguranta o toaleta publica:

1. Foloseste cel mai curat stand. Inspecteaza vizual toaletele libere. Alege-o pe cea mai curata. Din cate se pare, cei mai multi oameni prefera closetele mai indepartate de usa de la intrare. Asadar, cabina numarul 1 s-ar putea sa fie cea mai curata!

Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa. Astfel, e normal ca timpul petrecut in cada cu apa calda sa aiba beneficii pentru sanatate! Fa-ti timp sa faci o baie relaxanta in fiecare seara. Daca stii ca suferi de afectiuni ale pielii sau alergii, consulta medicul inainte de a schimba obiceiurile de igiena!

Fa o baie pe zi! Iata ce beneficii iti aduce aceasta obisnuinta:

1. Imbunatateste respiratia. Petrecerea timpului intr-o baie are un impact pozitiv asupra plamanilor, care se vor incarca mai bine cu oxigen. Explicatia? Apa calda pune presiune pe zona pieptului, iar aburul curata caile respiratorii si sinusurile.

Apa curge incontinuu in vasul de toaleta? Daca da, atunci ceva nu e in regula. Apa ar trebui sa spele vasul pe interior doar atunci cand declansezi sistemul de tragere si cateva zeci de secunde dupa, pana se umple bazinul.

De ce curge apa in toaleta fara oprire? O cauza ar putea fi cauzata de garnitura. Ori aceasta este imbacsita, ori s-a stricat. Iata ce trebuie sa faci pentru a verifica garnitura:

- opreste apa;

Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor de spate(antistropi) sau backsplash, asa cum se numesc in limba engleza, reprezinta o solutie! Aceste panouri vor sublinia zonele mici, cum ar fi spatiul din spatele aragazului, chiuvetei, cazii sau blaturilor. In plus, nu e deloc dificil sa montezi backsplash!

Cum sa infrumusetezi baia sau bucataria cu baia cu ajutorul panourilor de spate(backsplash):

1. Pregatirea peretilor.

Toaleta de culoare inchisa? Nu ar fi o idee rea, daca ne gandim la mascarea murdariei. Totusi, cele mai multe WC-uri sunt albe! De ce aleg producatorii aceasta culoare? Motivele sunt simple si logice. Despre ele, in ceea ce urmeaza.

De ce sunt toaletele albe?

1. Cele mai multe toalete sunt realizate din portelan. Portelanul e folosit pentru WC-uri, deoarece este dur, rezistent. Dupa ardere, suprafata portelanului devine sticloasa, impermeabila si rezistenta la pete. Astfel, toaletele sunt mai usor de curatat, in ciuda faptului ca sunt albe. Portelanul devine alb cand este ars la temperaturi ridicate. Sigur ca se pot realiza toalete in alte culori. Pentru asta, producatorul ar trebui sa adauge un pigment(culoare) in compozitie, inaijnte de a arde portelanul. Si de ce sa se complice? Realizarea toaletelor albe, simple este mai usoara si mai ieftina!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Baia este locul in care te relaxezi seara, dupa o zi solicitanta. Din pacate, nu reusesti mereu...
Baia ta e plina de lucruri pe care nu realizezi ca ar trebui sa le arunci! Din...
Weekendul este momentul propice pentru renovarile din casa. Iata 8 astfel de proiecte: 1. Peticirea peretilor, cu...
Ai un sistem de canalizare bun? Nu forta nota si nu te gandi sa arunci resturi in...
Baia este unul dintre locurile in care vrei sa te relaxezi dupa o zi lunga si grea....
Mirosul de urina este unul dintre cei mai mari dusmani ai baii tale. Indiferent cat ai fi...