Bancomat, bani

Lista articolelor despre bancomat si bani pe AflaCum.ro

Articole despre bancomat si bani

Citeste cele mai noi articole despre bancomat si bani publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bancomat si bani, pe AflaCum.ro!

Cand scoti bani de la bancomat, trebuie sa stii ca exista pericolul de a fi escrocat. Si nu ne referim doar la clasicul jaf, ci si la o metoda inteligenta din ce in ce mai utilizata de catre hoti: skimming-ul sau procedura prin care escrocii copiaza datele de pe benzile magnetice ale cardurilor de credit.

Cu ajutorul acestor date, cei care vor sa ii insele pe posesorii originali ai cardurilor creeaza alte carduri cu care golesc de bani cardurile originale. Din nefericire, metoda nu poate fi sesizata de catre victime atunci cand acestea isi introduc cardul in bancomat.

Chiar si meniul bancomatului poate fi identic cu unul original. Utilizatorul selecteaza limba folosita, introduce codul de securitate, iar apoi alege sa scoata bani din bancomat. In acel moment, pe ecran ii apare mesajul ca tranzactia nu poate avea loc din motive tehnice. Intre timp datele privind contul si codul de securitate ale cardului au fost copiate si memorate. Fara sa cunoasca pericolul, utilizatorul isi recupereaza cardul din bancomat si pleaca in cautarea unui alt bancomat. Escrocii au obtinut toate datele necesare, iar acum pot clona cardul si pot goli contul utilizatorului.

Orice om are posibilitatea sa castige mai multi bani si chiar sa devina bogat. De unde deducem asta? Din cifre. In 2016, de exemplu, 78% dintre milionarii planetei proveneau din familii sarace sau cu venituri medii! Asta inseamna ca, in teorie, si tu poti deveni bogat/a. Intrebarile de start sunt altele: faci ceva pentru a-ti imbunatati situatia financiara? Sau , mai rau, actionezi pentru a deveni mai sarac/a?

Zece fenomene care ne impiedica sa devenim bogati:

1. Deciziile tale sunt influentate de aspect. Oamenii au tendinta de a evalua aceeasi situatie diferit in functie de mediu. Acest fenomen a fost dovedit printr-un experiment pus in practica de cativa cercetatori de la American Psychological Association. Mai multe persoane au fost rugate sa evalueze produse care erau amplasate in doua zone, una cu parchet laminat si alta cu mocheta. Respondentii care paseau pe covor au oferit acelorasi produse un feedback mai bun. Altfel spus, de exemplu, atunci cand alegi un loc de munca, s-ar putea sa accepti unul cu un birou frumos in detrimentul altuia care iti ofera o oportunitate mai buna de evolutie in cariera. Concluzie? Pentru a lua decizii care sa-ti sporeasca succesul financiar, incearca sa ignori elementele vizuale neimportante.

Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le pastrezi. Din fericire, exista trucuri simple prin care poti prelungi durata de viata a unui produs de infrumusetare, fie ca e vorba despre o oja sau despre un produs de machiaj. Astfel, vei reusi sa economisesti bani!

Trucuri de frumusete care te vor ajuta sa economisesti bani:

Curata placa de indreptat parul cu bicarbonat de sodiu si apa. Placile de apr si ondulatoarele se murdaresc rapid din cauza diferitelor produse pentru par. Mai mult, pot deveni dificil de curatat! Multe persoane cheltuiesc, astfel, multi bani pe o noua placa de indreptat parul sau pentru a o curata, fara sa stie ca exista o modalitate usoara si eficienta de a rezolva problema! E nevoie doar de bicarbonat de sodiu si de apa! Amesteca bicarbonatul de sodiu si apa intr-un castron si aplica-l cu un burete pe placa de par. Lasa amestecul sa actioneze o jumatate de minute, apoi sterge placa folosind un servetel. Bicarbonatul de sodiu ajuta la uciderea bacteriilor si va permite sa iti indrepti parul fara probleme.

Cand vine vorba de cumparaturi, convingerea de masa este aceea ca articolele mai scumpe sunt si cele mai calitative. Nu e o regula, insa! Uneori, poti face economii alegand produse ieftine, care au aceeasi calitate precum versiunile lor mai scumpe. O alternativa ar fi, de exemplu, produsele de casa ale marilor lanturi de hipermarketuri, care pot oferi aceleasi produse la preturi mai mici, deoarece nu fac investitii semnificative in anumite procese de comercializare, distributie, marketing si publicitate.

Cum sa economisesti. Cumpara versiunile ieftine ale acestor produse:

Condimente. Condimentele cele mai ieftine sunt la fel de bune precum versiunile lor mai scumpe. Asadar, cand mergi in hipermarket sa cumperi scortisoara, chimen, piper etc alege variantele mai ieftine sau marcile proprii ale hiperrmarketului respectiv. Atentie la data de expirare! In timp, aroma condimentelor se poate schimba/pierde. Poti alege, de asemenea, sa cumperi condimente vrac. Poti alege , astfel, cantitatea dorita si vei iesi mai ieftin!

Sa faci economii nu e deloc usor, mai ales daca iti place sa cheltuiesti repede si pe lucruri nu intotdeauna necesare. Cu putin efort si organizare, poti, insa, pune bani deoparte, chiar daca nu esti cel mai chibzuit om de pe pamant. Exista 3 metode de economisire care, aplicate corect, nu dau gres!

Cum sa faci economii:

Economiseste in etape. Aceasta metoda se intinde pe parcursul unui an(52 saptamani). Algoritmul e simplu: pune in fiecare saptamana deoparte o suma putin mai mare. Incepi, sa zicem, in prima saptamana a anului cu 5 lei. A doua saptamana, regula spune sa pui 10 lei. A treia saptamana, 15 lei si tot asa, pana in ultima saptamana a anului, cand ar trebui sa pui deoparte 260 lei. Daca respecti metoda, vei ajunge la o economie anuala de 6890 lei! Nu e rau deloc, asa-i? Daca ti se pare dificil sa actionezi in fiecare saptamana, aplica metoda lunar.

Exista inca destui oameni care prefera sa faca economii in mod clasic, adica strangand bani cash. Pentru aceasta metoda, au nevoie de un loc special in care sa depoziteze bancnotele. Daca te afli in aceasta categorie, ar trebui sa stii ca sunt locuri unde nu ar trebui sa tii banii. Iata care sunt aceste locuri!

Cele mai nepotrivite locuri in care sa ascunzi banii:

In curte. Nu e sigur sa ingropi bani in curte, deoarece:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cheltuielile spontane, impulsive, inutile sunt cele care fac cel mai rau bugetului, de obicei. Pentru a evita...
Gestionarea banilor este dificila pentru oricine. Iar cand bugetul este restrans, poate parea aproape imposibil. Totusi, exista...
Munceste, daca vrei sa ai. Aceasta este deviza societatii moderne. Este, oare, suficient? Miliardarii planetei ne spun...
Cand esti tanar, poti face o multime de bani din economii, fara sa iti iei de la...
Nu ar fi minunat sa castigi bani fara sa muncesti? Sau sa castigi fara prea mult efort?...
Bancomatul este un dispozitiv pe care cei multi dintre noi il folosim. Vorbim, practic, de cea mai...