Batranete, comportament

Lista articolelor despre batranete si comportament pe AflaCum.ro

Articole despre batranete si comportament

Citeste cele mai noi articole despre batranete si comportament publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre batranete si comportament, pe AflaCum.ro!

Viata trece destul de repede, fie ca ne place sau nu. Tocmai pentru ca nu apucam sa traim atat cat, probabil, ne-am dori, este bine sa plecam spre alta dimensiune cu cat mai putine regrete. Pentru asta, ar fi bine sa facem cam tot ce ne place; in masura posibilitatilor, evident. Vorba aia: toate la timpul lor.

Astazi, iti oferim o mana de ajutor. Daca simti ca nu prea ai trait, desi nu mai esti un adolescent, e timpul sa repari ceea ce se mai poate. Altfel, vei fi plin de regrete, odata ajuns la varsta a treia. Iata cam care ar putea fi principalele regrete:

1. Nu te-ai distrat suficient.

Un obicei se formeaza in timp. Unele studii arata ca o actiune devine automatism dupa 21-23 zile; altele releva faptul ca s-ar intampla asta dupa mai bine de 2 luni. Oricat ar dura pana la instalare, obiceiul devine greu de stavilit. Asa ajungem, de exemplu, sa ragaim prea zgomotos in public sau sa ne trezim cu degetul in nas printre oameni...

Din punctul de vedere al etichetei, obiceiurile inestetice sunt inadmisibile. Totusi, nu toate aceste apucaturi care pun la indoiala nivelul de educatie sunt nocive pentru organismul propriu. Din contra! Unele sunt chiar sanatoase...

Cum sa te comporti in societate. Obiceiuri inestetice, dar sanatoase:

Codul bunelor maniere ne spune clar ca trebuie sa oferim locul unei persoane mai in varsta in mijloacele de transport in comun. Cu aceasta obisnuinta, nu sunt de acord, insa, cercetatorii britanici, care au realizat un studiu foarte interesant.

Daca esti bine crescut, cu siguranta, oferi locul unei persoane mai in varsta in autobuz, tramvai sau troleu. Asa ai fost invatat si pare un comportament firesc, civilizat. Totusi, nu e chiar potrivit sa faci asta.

Decizie pentru sanatate. Cercetatorii de la Oxford au demonstrat ca oamenii trecuti de a doua tinerete nu trebuie cocolositi in acest mod. In realitate, acestora le face bine sa stea in picioare, la fel cum le face bine sa meraga cu mijloacele de transport in comun. Evident, nu facem referire la persoanele cu dizabilitati fizice.

Oamenii au, uneori, tendinta de a face lucruri gresite. Din pacate, isi dau seama prea tarziu sau deloc... Mai jos, iti prezentam o lista de comportamente pe care oamenii destepti le evita.

Daca obisnuiesti sa te comporti ca in exemplele prezentate in acest articol, e cazul sa iti revizuiesti atitudinea.

1. Esti categoric. O persoana inteligenta nu exclude si alte puncte de vedere si are capacitatea de a intelege cand greseste. Daca, in schimb, cineva este categoric si respinge alte opinii, probabil ca nu este suficient de inteligent. Charles Darwin a spus: Ignoranta da mai multa incredere decat cunoasterea. Oamenii de stiinta au demonstrat ca, cu cat oamenii stiu mai putine, cu atat devin mai increzatori in propriile persoane. Acest fenomen este numit efectul Dunning-Kruger( eroare de apreciere in care persoane incompetente apreciaza eronat competenta lor ca fiind mult mai mare decat in realitate.)

Te uiti in oglinda si te vezi mai batrana decat ar trebui? Atunci ar fi de dorit sa iei cateva masuri! Nu doar ereditatea e de vina pentru imbatranirea prematura!

Iata o lista de obiceiuri zilnice pe care trebuie sa le elimini pentru a arata mai tanara, fara sa apelezi la botox sau la chirurgie estetica.

1. Dieta cu continut scazut de grasimi. Pentru a preveni aparitia ridurilor, este esential sa consumi acizi grasi omega-3. Astfel, vei mentine o piele supla si neteda. In schimb, o dieta cu un continut scazut de grasimi provoaca imbatranirea prematura a pielii.

Anxietatea este o reactie normala, pe care oamenii o resimt, atunci cand se simt amenintati sau in pericol si care produce o serie de modificari in organism, in modul de gandire si in comportamentul uman.  

Pe de alta parte, depresia este o tulburare emotionala des intalnita in zilele noastre, care afecteaza modul in care o persoana mananca sau doarme, modul in care aceasta se vede pe sine sau modul de gandire a acesteia.

Iata 5 modalitati de a evita anxietatea si depresia:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.