Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura si ce masuri putem lua

Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura si ce masuri putem lua

De la 20 grade Celsius , la 2 grade, in doar 24 ore! Apoi de la aceasta temperatura , iar la 20 grade, in decurs de 48 ore. Astfel de schimbari bruste de temperatura pot provoca mult rau organismului uman, mai ales daca exista anumite afectiuni. Din pacate, aceste metamorfoze ale vremii se intampla din ce in ce mai des, mai ales in sezonul rece.

Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura si ce putem face:

- declanseaza dezechilibre la nivelul sistemului imunitar. Aceste dezechilibre care presupun scaderea imunitatii pot provoca afectiuni cronice, mai ales de natura respiratorie!

- pot declansa viroze respiratorii si pneumonii. Schimbarile de temperatura pot provoca aceste afectiuni. Coronavirusl cel de temut este doar un exemplu de virus ce poate provoca pneumonie. Din pacate, cam toate virusurile de acest tip profita de succesiunea cald-rece in ce priveste temperatura exterioara. De asemenea, este important de precizat ca bolnavii de astm si bronsite astmatiforme trebuie sa evite iesirile in natura cand aerul este rece si umed(ceata), deoarece pot avea complicatii.

- amplifica depresia. Nu de putine ori ai auzit oameni care se vaita ca ii doare capul cand afara e innorat. Ei se numesc generic meteosensibili, adica persoane care isi modifica starea in functie de vreme. Tocmai de aceea schimbarile bruste de temepratura sunt o problema pentru aceste persoane. Dezechilibrul psihic se amplifica , iar asta duce la incapacitate de concentrare, stare de oboseala si nervozitate extrema.

- provoaca probleme hipertensivilor si cardiacilor. Persoanele cu tensiune mare si alte complicatii la inima. Oscilatiile de tensiune sunt mult mai dese cand exista discrepante mari de temeparatura. Se poate agrava pulsul, ceea ce produce implicit agravarea tahicardiei. Cand vremea se raceste brusc , indicele trensiunii creste peste masura, mai ales dimineata; la fel si crizele de angina. Din pacate, riscul cel mai mare este cel al unui atac de cord, mai ales in cazul fumatorilor

- provoaca aparitia de noi alergii. Odata ce imunitatea scade galopant, organismul este expus, iar o alergie poate aparea cand te astepti mai putin. Spre exemplu, nu erai alergic/a la intepatura de albina, dar ai putea avea surpriza neplacuta sa realizezi ca ai devenit. Daca albina te inteapa si incepi sa te umfli(initial, la nivelul mainilor, apoi la nivelul fetei), suna imediat la 112 pentru a preveni socul anafilactic!

Concluzie. Precipitatiile, umiditatea, presiunea atmosferica si implicit variatiile de temperatura pot influenta in mod negativ orice persoana, chiar si pe cele mai sanatoase. Cele mai banale simptome sunt durerile de cap, ametelile, tulburarile de echilibru, starile de slabiciune si apatia. Sfat: daca stii ca ai una dintre afectiunile de mai sus, incearca sa te expui cat mai putin!

Citeste si:  Cum sa treci peste schimbarile bruste de temperatura

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romania n-a mai cunoscut de cativa ani buni o iarna autentica! Si cand spunem asta, ne referim...
Traiesti mai mereu o senzatie de frig? Daca se intampla in sezonul rece, nu e ceva iesit...
Te-ai intrebat vreodata care este cel mai rece loc din lume? Daca da, astazi iti oferim un...