Casa vacanta, casa ecologica

Lista articolelor despre casa vacanta si casa ecologica pe AflaCum.ro

Articole despre casa vacanta si casa ecologica

Citeste cele mai noi articole despre casa vacanta si casa ecologica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre casa vacanta si casa ecologica, pe AflaCum.ro!

Construirea unei case in Romania nu e la indemana oricui. E nevoie de pricepere si, mai ales, de multi bani. Asta, in general. Pentru ca exista, totusi, o solutie inedita de a ridica o casa cu doar 1000-1200 lei!

Poate parea o gluma, dar poti construi o casa cu 250-270 dolari. A demonstrat-o un englez din Oxfordshire. Michael Buck, un fost profesor de arta, a reusit perfomanta sa ridice o casa, ce-i drept de vara, cu aceasta suma modica. Pentru a reusi miracolul, britanicul a folosit, in general, materie prima: lut si lemn. A mai avut nevoie de cateva folii de tabla, de cateva geamuri si de paie.

Pentru a reduce costurile la minimum, Buck nu a investit intr-un sistem de incalzire centralizata. A dotat casa de vara cu o soba pe lemne. De asemenea, locuinta nu dispune de apa curenta si nici de electricitate. Pentru o oaza de relaxare, nici nu era cazul, am spune noi. Casa de hobbit este invelita cu straturi de paie.

Detii o casa de vacanta la munte sau intr-un sat pitoresc de pe meleagurile autohtone? Atunci stii ca, in afara de conditiile minime pe care trebuie sa le creezi in si pe langa locuinta, e necesar sa mentii si casa in siguranta mai ales cand nu te afli acolo. Exista un set de reguli simple pe care sa le aplici in aceasta situatie.

Cum sa mentii casa de vacanta in siguranta:

1. Verifica toate intrarile inainte de a pleca. Usile si ferestrele trebuie sa fie bine inchise, daca nu te afli in casa de vacanta. Asadar, inainte sa parasesti locuinta verifica toate intrarile. In cazul in care ai ferestre sau usi care necesita reparatii sau care nu se inchid corespunzator, este important sa faci reparatiile cuvenite inainte de plecare. O usa sau fereastra defecta poate fi o invitatie directa pentru sparagatori. De asemenea, vremea nefavorabila poate produce daune(spre exemplu, apa de la ploaie poate intra in casa).

Ai un teren verde si nu stii cum sa-l valorifici? Cea mai buna solutie ar fi sa construiesti o casa! Si daca te hotarasti, gandeste-te bine ce alegi! O locuinta ecologica e ideala intr-un spatiu cu multa verdeata!

Conceptul de locuinta ecologica se extinde cu rapiditate si in tara noastra. Romanii au inceput sa inteleaga avantajele unei astfel de case. Trendul este unul firesc: se construiesc locuinte mai mici si compacte, astfel incat spatiul ramas sa permita si crearea unei gradini.

O casa ecologica paote fi construita dupa mai multe tipare: din chirpici, din pamant batatorit, din baloti de paie, busteni taiati etc. N-o sa ne oprim, in articolul de fata, asupra metodelor de constructie, ci iti vom prezenta avantajele pe care le ofera o casa ecologica.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.