Contaminare incrucisata, contaminare bucatarie

Lista articolelor despre contaminare incrucisata si contaminare bucatarie pe AflaCum.ro

Articole despre contaminare incrucisata si contaminare bucatarie

Citeste cele mai noi articole despre contaminare incrucisata si contaminare bucatarie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre contaminare incrucisata si contaminare bucatarie, pe AflaCum.ro!

Carnea cruda de orice fel poate produce contaminarea altor alimente, daca nu sunt luate masurile de precautie necesare, cum ar fi spalarea si dezinfectarea ustensilelor de bucatarie si a suprafetelor cu care a intrat in contact carnea, precum si a mainilor. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Acoperiti tocatorul cu o folie de plastic, atunci cand taiati carne cruda pe acesta. Dupa ce terminati de transat carnea, aruncati folia si spalati bine tocatorul, pentru a evita contaminarea incrucisata.

2. Pentru a nu contamina condimentele, amestecati sare si pieper intr-un bol mic, atunci cand condimentati carnea, pentru a nu atinge recipientele cu mana murdara.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.