Deget, fractura

Lista articolelor despre deget si fractura pe AflaCum.ro

Articole despre deget si fractura

Citeste cele mai noi articole despre deget si fractura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre deget si fractura, pe AflaCum.ro!

Unul dintre cele mai comune accidente domestice este fracturarea unui deget, datorita expunerii foarte mari a acestei parti a corpului in mai toate activitatile zilnice. Degetul este alcatuit din foarte multi nervi, fiind din acest motiv foarte sensibil si extrem de dureros in caz de ruptura.

Iata ce trebuie sa faceti in caz ca v-ati rupt un deget:

Imobilizati degetul fracturat. Puteti folosi orice material rigid si drept gasiti prin casa, care are aproximativ dimensiunile unui deget. Acesta trebuie asezat sub deget, pe partea cu palma, pentru a asigura o vindecare optima. Infasurati batul pe care il folositi la imobilizare de deget cu pansament.

Super glue este foarte util pentru mai multe proiecte si e utilizat constant cu scopul construirii si repararii.

E foarte important sa manuiesti cu precautie acest material deoarece super glue nu lipeste doar lemn sau alte materiale impreuna, ci poate lipi, la fel de eficient, pielea ta de o suprafata!Daca acest lucru ti s-a intamplat, trebuie sa stii cum sa dai jos super glue in mod eficient:

- Nu incerca sa fortezi pielea sa se dezlipeasca. Cel mai probabil nu va functiona si in plus ar putea-o rupe sau sfasia.

In cazul unei leziuni la nivelul bratului sau al umarului (fractura, luxatie, dislocare), este foarte important ca mana afectata sa fie imobilizatata cat mai rapid, pentru ca sansele de vindecare sa creasca. Astfel ca pana la sosirea ambulantei sau deplasarea la Camera de garda, e important ca persoanei ranite sa i se aplice un bandaj corespunzator.

Iata cum puteti fabrica rapid o fasa de sustinere pentru brat:

– Folositi o bucata de panza cu latimea de aproximativ 150 cm si o lungime de circa 90 cm.

Accidentele se pot intampla oriunde si oricand, dar prin insusirea catorva notiuni de prin ajutor, putem fi pregatiti pentru orice situatie, chiar si atunci cand leziunea nu este vizibila. Iata procedura pas cu pas in cazul unei fracturi inchise:

– Controlati sangerarea: asezati ranitul intr-un loc cat de cat confortabil pentru el, apoi ridicati zona lovita la aproximativ 25 de cm peste nivelul inimii (asta va reduce circulatia in acea regiune a corpului).

– Infasurati o bucata de panza in jurul zonei fracturate, dar nu foarte strans si aplicati presiune directa. Folositi o compresa rece, dar nu direct pe piele si doar in reprize de cate 5 minute cu 3 minute pauza.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.