Deodorant, piele

Lista articolelor despre deodorant si piele pe AflaCum.ro

Articole despre deodorant si piele

Citeste cele mai noi articole despre deodorant si piele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre deodorant si piele, pe AflaCum.ro!

Tinutele din timpul verii ne obliga sa pastram o igiena impecabila a subratului.

Iata cateva metode folositoare, in acest sens:

Faceti minim un dus pe zi, asigurandu-va ca indepartati toate rezidurile de deodorant si praf de la subrat.

Parfumul poate fi exact lucrul care iti defineste o tinuta, indiferent daca vorbim despre o tinuta eleganta sau despre una sport. Mirosul potrivit poate aprinde o seara de intalnire si poate ajuta la atragerea persoanei dorite. Exista, insa , reversul medaliei, daca nu aplici parfumul potrivit la momentul oportun. Altfel spus, exista cateva conceptii gresite cu privire la modul de aplicare a parfumului.

Cum se aplica un parfum. Pasi premergatori:

1. Gaseste parfumul potrivit. Nu te da cu un parfum doar pentru ca e de brand. Tine cont de notele de varf si notele de baza ale parfumului. Notele de varf reprezinta ceea ce mirosi initial atunci cand apropii parfumul de nas. Acestea sunt de obicei mirosuri de citrice, fructe si ierburi. De multe ori mirosul dispare rapid, asa ca este important sa verifici si notele baza. Acestea sunt in general bazate pe lemn si mirosuri naturale. Pulverizeaza un fas din mostra de parfum pe spatele incheieturii mainii, asteapta 20 minute si miroase din nou. Asa iti vei da seama daca iti place cu adevarat respectivul parfum.

Omul modern nu concepe viata fara igiena de rutina. E firesc intr-o societate dezvoltata! In genere, cei mai multi dintre noi, facem dimineata un dus, ne spalam pe dinti, aplicam un deodorant/antiperspirant, ne imbracam si plecam la birou. Din pacate, nu toate obisnuintele de igiena sunt sanatoase! De exemplu, deodorantul folosit zilnic poate face mai mult rau decat bine!

Ce se va intampla cu corpul tau dupa ce vei renunta la deodorant:

1. Aparatul reproducator va avea mai putin de suferit! Intotdeauna vei alege un deodorant care sa miroasa bine, sa fie pe placul tau si sa reziste macar cateva ore. Ceea ce, probabil, nu stiai este faptul ca ingredientele din care se face deodorantul sunt destul de daunatoare. De exemplu, ftalatii(ftalaltul este o sare/ester al acidului ftalic) care confera deodorantului calitatile de lunga durata pot perturba echilibrul hormonal si chiar pot crea dificultati de reproducere!

Pielea are nevoie de o rutina de ingrijire pentru a ramane sanatoasa si tanara pe termen lung. Cosmeticele pot ajuta sau nu, in functie de cand si cum sunt folosite. De asemenea, alimentatia si alte obiceiuri de dimineata pot ajuta/afecta pielea. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Obiceiuri de dimineata care iti pot deteriora pielea:

Mananci fulgi de ovaz la micul dejun in fiecare zi. Un castron de fulgi de ovaz la micul dejun reprezinta o modalitate delicioasa si sanatoasa de a-ti incepe ziua. Nu si daca o faci zilnic pe o perioada lunga. Cand faci o rutina din aceasta alimentatie , pielea are de suferit! Consumul fulgilor de ovaz te priveaza de nutrienti esentiali. Poti ajunge la malnutritie fara sa realizezi. Iar printre efectele malnutritiei se afla pielea uscata si descuamata!

Probabil ca orice om  din societatea moderna se bazeaza pe deodorant pentru a preveni transpiratia si mirosul neplacut pe care aceasta il produce. Totusi, utilizarea incorecta si confuzia dintre deodorant si antiperspirant pot transforma produsul tau de ingrijire intr-unul inutil. Probabil ca ti s-a intamplat sa il folosesti, dar sa te trezesti ca degaji un miros nu tocmai placut. Iata de ce se intampla aceste fenomene. Nu sunt accidente deloc!

Obiceiuri zilnice care scad/distrug eficienta deodorantului:

Folosesti deodorant pe post de...antiperspirant. Deodorantul si antiperspirantul sunt doua produse complet diferite. Primul este un cosmetic destinat suprimarii si controlului mirosurilor neplacute pe care le poate declansa axila. Deodorantele sunt, de obicei, create pe baza de alcool si provoaca aciditatea pielii. Practic, transforma pielea intr-un mediu mai putin atractiv pentru bacterii. Antiperspirantele, in schimb, impiedica transpiratia. In anumite tari, sunt reglementate ca droguri, deoarece afecteaza o anumita functie corporala. Unele dintre ingredientele active folosite la fabricarea antiperspirantelor sunt sarurile de aluminiu, care blocheaza temporar porii sudoripari, reducand astfel cantitatea de transpiratie.

Pielea este cel mai mare organ din corp, iar ingrijirea sa este cheia pentru mentinerea unui corp sanatos. Din pacate, unele sfaturi de ingrijire a pielii sunt inutile si chiar periculoase pentru aspectul si sanatatea ta!

Sfaturi neinspirate pentru ingrijirea pielii. Te sfatuim sa nu actionezi deloc precum in situatiile de mai jos:

1. Exercitiile speciale elimina liniile fine. Mici si fine, liniile apar din cauza miscarilor repetate ale muschilor care provoaca o mica cuta in piele. Persoanele care zambesc desc, se incrunta sau sunt, pur si simplu, foarte expresivi, fac linii fine mai devreme decat cei care isi conserva expresiile faciale. Asadar, un antrenament facial va face mai mult rau decat bine.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deodorantul este folosit de majoritatea oamenilor ca un produs de igiena. Tine transpiratia sub control si nu...
Pielea este un material rezistent. Uzura nu o ocoleste, insa. Uneori, o pereche de pantofi se poate...
Ingrijirea pielii este mai dificila in sezonul rece! Tenul are nevoie de o atentie sporita in fiecare...
Ai cumparat o pereche de cizme din piele, dar nu esti deloc sigur ca e...piele? Ai cateva...
Deodorantul homemade(facut acasa) are avantajul de a fi natural, chiar daca nu e la fel de eficient...
Abraziunile sau juliturile sunt rani cauzate de daune superficiale la nivelul pielii, nu mai adanc decat epiderma,...