Derapaj, carosabil

Lista articolelor despre derapaj si carosabil pe AflaCum.ro

Articole despre derapaj si carosabil

Citeste cele mai noi articole despre derapaj si carosabil publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre derapaj si carosabil, pe AflaCum.ro!

Aderenta cauciucurilor pe carosabil este de 100%, in conditii optime de drum, insa daca soseaua este umeda acest lucru se schimba.

Derapajul survine atunci cand intre rotile masinii si carosabil apare un strat de apa, ce poate duce la pierderea controlului asupra masinii, lucru ce poate fi extrem de periculos si de infricosator.

Iata cum puteti preveni si controla derapajul:

Chiar daca este incitant, pentru soferi, condusul masinii iarna, pe zapada si/sau gheata, poate fi extrem de neplacut.

Astfel, cel mai bun sfat pentru condusul masinii pe timp de iarna este de a nu conduce si de a incerca sa va deplasati cu mijloacele de transport in comun.

Insa, daca  nu aveti incotro si trebuie sa conduceti,  mai jos aveti o serie de sfaturi de care sa  tineti cont.

Derapajul are loc atunci cand apa se acumuleaza in fata rotilor unei masini, intre cauciucul acestora si carosabil.

Presiunea apei din fata rotilor, introduce apa sub acestea, reducand frictiunea si cauzand pierderea controlului asupra masinii. Chiar daca derapajul poate fi o experienta inspaimantatoare, este foarte important ca soferii sa ramana calmi si sa urmeze urmatorii pasi:

Ridicati piciorul incet de pe acceleratie si mentineti-va masina pe directia de mers, pana cand aceasta incetineste si simtiti rotile din nou pe carosabil.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.