Gaini, gaini curte

Lista articolelor despre gaini si gaini curte pe AflaCum.ro

Articole despre gaini si gaini curte

Citeste cele mai noi articole despre gaini si gaini curte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gaini si gaini curte, pe AflaCum.ro!

Esti crescator de pasari fara experienta? Daca da, acest articol e pentru tine. Grupul trebuie reimprospatat sistematic, deoarece vei sacrifica din lotul actual. In plus, gainile din curtea ta vor incepe sa imbatraneasca, asa ca e necesara adaugarea si adaptarea altor pui in cadrul grupului. Poti alege sa scoti pui (clocitoare/closca) sau poti cumpara direct din comert pui deja maricei(trecuti de 5-6 saptamani) pe care sa-i integrezi mai rapid.

Pasari de curte. Cum sa improspatezi grupul:

1. Adauga minimum 2 pui din aceeasi rasa. Daca introduci in grup o singura pasare, aceasta va fi hartuita si atacata de celelalte pasari. Diferite rase de pui pot incerca, de asemenea, sa-si demonstreze dominatia, asa ca alege pasari din aceeasi rasa pentru a evita orice lupta. Daca se poate, introdu doar femele(daca ai deja cocos). Masculii se vor lupta sangeros intre ei. De asemenea, incearca sa introduci in grup pasari cam de aceeasi varsta si marime cu cele deja existente.

Orice gospodar aflat la inceput de drum cu cresterea gainilor s-a intrebat daca e bine sa le ofere si alimente pe baza de zahar. O intrebare fireasca la care ne pregatim sa raspundem azi. Vom incepe prin a-ti spune ca zaharul nu dauneaza gainilor decat daca e consumat in cantitati mari. La fel ca in cazul omului, am putea spune.

Gaini. Avantajele consumului de zahar:

- creste productia de oua. O gaina poate oua cu 15% mai mult, daca e hranita cu suficienta glucoza;

Te-ai mutat recent intr-o zona rurala si vrei sa cresti gaini? Nu e cel mai dificil lucru din lume, insa nu e nici chiar simplu. Trebuie sa tii cont de cateva etape. Despre acestea in materialul de mai jos.

1. Alegerea oualor. Oua pentru incubator gasesti in comert. Preferabil sa le iei de la firme cunoscute in domeniu, pentru a nu risca sa cumperi oua necalcate... Ai grija ca ouale sa fie curate si fara fisuri, inainte de a le pune in clocitoare.

2. Incubatia. Puii de gaina incep sa ciocneasca dupa aproximativ 18 zile. Ies din gaoace masiv dupa 21 zile. 

Gainile tale dragi s-au apucat de spart si consumat oua? Se poate intampla din greseala sau din cauze de spatiu sau alimentatie. Oricare ar fi cauza, trebuie sa iei masuri. Altfel, gainile se vor obisnui sa manance ouale si vor fi greu de stopat.

De ce mananca gainile ouale din cuibar?

1. Alimentatie necorespunzatoare. Anumite neajunsuri nutritionale sua hrana prea putina pot determina gainile sa manance ouale din cuibare. Furajele pentru gaini trebuie sa contina circa 15% proteine. E nevoie, de asemenea, de un supliment de srot de soia/floarea-soarelui. Valorile nutrivite difera, evident, in functie de rasa de gaini. De exemplu, o gaina iuatoare are nevoie de circa 135-160 grame de furaj combinat.

Cresti gaini, dar nu prea ai cum sa le scoti la verdeata, deoarece ti-ar strica intreaga gradina sau curte? Ai doua variante: le culegi verdeata sau le scoti in spatiul verde intr-un dispozitiv special. Chicken orb este sistemul care permite gainilor sa se deplaseze prin gradina/curte fara sa produca pagube. 

Ce este chicken orb? Vorbim despre un dispozitiv din sarma, un glob mai exact, in care gaina este introdusa si apoi inchisa. Pasarea se poate deplasa, astfel, cu sfera si poate ciuguli fara probleme iarba. O sfera are 55 cm diametru si poate gazdui o singura pasare de marime medie.

Avantajele utilizarii chicken orb, conform inventatorului(o companie din Australia):

Drojdia este indicata in hrana pasarilor! Aceasta substanta are rolul de a creste productia de oua, intarind , in egala masura, si coaja acestora. Sigur ca este necesara dozarea drojdiei in alimentatia pasarilor. Excesul de drojdie poate provoca probleme grave in efectiv, de la diaree pana la canibalism!

Hranirea gainilor - cand sa le dai drojdie? Le poti administra drojdie in mancare in orice moment al anului. Exista, insa, anumite perioade cand drojdia da un randamanet sporit. De exemplu, iarna tarziu si primavara devreme e o perioada excelenta pentru a introduce drojdia in grna pasarilor. De ce? Pe parcurusl iernii, imunitatea zburatoarelor scade(ca si la oameni de altfel) si apare un deficit de vitamina B1(boala Beri-beri). De asemenea, pasarile sufera si din cauza deficitului de vitamina D si calciu. In acest sens, drojdia creeaza un echilibru in organismul gainii. Alte momente prielnice pentru administrarea de drojdie pasarilor ar fi toamna, dupa perioada de naparlire sau oricand exista o scadere a productiei de oua.

Hranirea gainilor - de ce e benefica drojdia? Drojdia contine proteine, acizi grasi si alte elemente care sunt benefice pentru sanatatea pasarilor. De obicei, drojdia este introdusa in hrana gainilor pentru ca:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gainile, chiar si cele ouatoare, adica rachetele, cum li se mai spune in termen popular, au perioade...
Gainile din rasa mixta Kabir sunt mari, au o carne de calitate, produc oua in cantitati satisfacatoare...