Gaze stomac, balonare

Lista articolelor despre gaze stomac si balonare pe AflaCum.ro

Articole despre gaze stomac si balonare

Citeste cele mai noi articole despre gaze stomac si balonare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gaze stomac si balonare, pe AflaCum.ro!

Stomacul uman este umplut in mod natural cu un lichid acidulat care activeaza formarea enzimelor digestive, necesare in procesul de hranire.

Rolul enzimelor digestive este sa descompuna marea varietate a alimentelor consumate de noi. Cu toate acestea, excesul de acid din stomac poate provoca probleme grave si simptome dureroase. Cel mai frecvent simptom asociat cu excesul de acid al stomacului este pirozis, o durere asemanatoare unei arsuri, localizata in abdomenul superior, aproape de locul unde se afla inima.

O modalitate buna de a scapa de acest exces de acid este evitarea alimentelor picante deoarece acestea pot provoca inflamatia tesutului stomacal.

Flatulenta reprezinta acumularea excesiva de gaze in stomac, dar si procesul de evacuare a acestora prin anus. In popor, flatulenta este cunoscuta ca basina sau vant si inca este un subiect tabu pentru multi romani. De mici suntem educati cum ca e rusine sa ne basim in public, ca trebuie sa tinem gazele in stomac, pana cand ajungem intr-un loc unde nu deranjam pe nimeni.

O persoana normala, elimina intre 15 si 40 basini pe zi! Un proces absolut normal, dar care inca mai creeaza jena in societatea moderna. Din punct de vedere etic, abtinerea din a flatula este o conduita normala. In schimb, acest comportament nu e deloc sanatos. Iata ce se intampla cand pastrezi gazele in stomac si in intestine:

1. Corpul tau reabsoarbe gazele. Cand te fortezi sa nu dai vanturi, organismul ramane fara optiuni si le reabsoarbe. Astfel, gazele sunt puse, din nou, in circulatie. Ele pot fi eliminate, apoi, prin eructare(ragaiala).

Balonarea(meteorismul) este o stare neplacuta pe care foarte multi oameni o traiesc. Cauza principala este alimentatia nesanatoasa, dublata de un stil nepotrivit de a manca. Daca mananci grabit si inghiti alimentele nemestecate cum trebuie nu vei scapa de balonare.

Cum sa eviti balonarea:

- mananca putin si des;

Liliacul este foarte iubit pentru florile sale minunate si parfumate. Putini stiu, insa, ca aceste superbe flori sunt eficiente si in tratarea diverselor afectiuni.

Diabet. In fitoterapie se recomanda infuzia din muguri de liliac. Pune o lingura de muguri de liliac intr-un litru de apa clocotita. Ia o lingura de trei ori pe zi.

Glaucom. Prepara o infuzie din liliac alb: o lingura cu flori la o cana cu apa (250 ml). Aplica pe ochi comprese cate 15 minute.

Te-ai ingrasat si nu-ti place deloc? E clar ca trebuie sa faci eforturi pentru a reveni la greutatea dorita. Nu trebuie sa te infometezi sau sa aplici diete absurde, care-ti pot pune sanatatea in pericol. Ai nevoie de un echilibru alimentar si de o viata activa.

Iata 9 obiceiuri care te vor ajuta sa te trezesti fara senzatie de balonare, mai flexibila si mai motivata sa-ti atingi obiectivele.

1 Elimina iaurtul. Iaurtul reprezinta o parte importanta a unei diete sanatoase. Din nefericire, o multime de iaurturi contin niveluri ridicate de zaharuri adaugate. In plus, acestea contin lactoza, care e dificil de digerat. Combinatia dintre cele doua zaharuri poate provoca inflamatii si umflaturi.

Gastrita reprezinta o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei gastrice, care duce la aparitia de leziuni ce pot avea o evolutie variabila, de la autocicatrizare pana la complicatii grave cum ar fi hemoragia sau perforatia.

Simptomele gastritei sunt urmatoarele:
o Dureri de stomac.
o Stari de greata si voma.
o Disconfort abdominal.
o Senzatie de satietate dupa ingerarea unui cantitati mici de hrana.
o Stari de balonare.

Daca acuzati aceste simptome este indicat sa mergeti la un control medical, pentru a primi un diagnostic corect si un tratament adecvat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Maghiranul este de cele mai multe ori privit ca un ingredient, insa poate fi folosit si pentru...
Abdomenul umflat este doar una dintre simptomele balonarii, o stare ce poate crea un disconfort sporit. Iata...
Abdomenul umflat este doar unul dintre simptomele balonarii, o stare ce poate crea un disconfort sporit. Iata...