Glanda tiroida

Lista articolelor despre glanda tiroida pe AflaCum.ro

Articole despre glanda tiroida

Citeste cele mai noi articole despre glanda tiroida publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre glanda tiroida, pe AflaCum.ro!

Tiroida este o glanda mica aflata sub laringe. Hormonii pe care ii secreta controleaza metabolismul. Din pacate, "mama tuturor glandelor", cum este numita tiroida, poate functiona defectuos. Acest fenomen poate duce la producerea hormonului in exces (hipertiroidism) sau la producerea insuficienta (hipotiroidism).

Hipotiroidismul se instaleaza atunci cand tiroida nu produce suficient hormon tiroidian. Deficitul de iod este una dintre cele mai frecvente cauze ale hipotiroidismului. Aceasta afectiune este mai frecventa la femei decat la barbati.

Simptome hipotiroidism:

Hipotiroidismul este o afectiune care incapaciteaza glanda tiroida sa produca suficienti hormoni tiroidieni, afectand echilibrul normal al reactiilor chimice din organism si provocand alte probleme de sanatate cum ar fi obezitatea, infertilitatea si afectiunile cardiace sau articulare.

Iata care sunt semnele timpurii ale hipotiroidismului:

Oboseala si/sau scaderea nivelului de energie sunt cele mai timpurii semne ale acestei afectiuni, deoarece tiroida are legatura directa cu metabolismul, iar incetinirea acestuia oboseste intregul organism.  

Caprelsa se utilizeaza pentru tratarea neoplasmului tiroidian medular, o forma de cancer ce afecteaza glanda tiroida.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Caprelsa. Documentul explica modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Caprelsa.

Ce este Caprelsa?

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.