Gripa, remedii naturiste

Lista articolelor despre gripa si remedii naturiste pe AflaCum.ro

Articole despre gripa si remedii naturiste

Citeste cele mai noi articole despre gripa si remedii naturiste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gripa si remedii naturiste, pe AflaCum.ro!

Tusea nu e doar foarte suparatoare, ci poate provoca dureri grave de gat, ii poate enerva pe cei din jur si poate afecta vorbirea.

Cele mai comune cauze ale tusei sunt gripa si raceala. Alte cauze pot fi astmul, alergiile si bolile de plamani.

Iata cateva remedii naturiste pentru tuse:

Gripa este o boala infecto-contagioasa, de natura virotica, localizata la nivelul aparatului respirator, care se manifesta prin stare generala proasta, febra, inflamatia cailor respiratorii superioare, dureri musculare si dureri de cap. Exista 4 tipuri de gripa: A, B, C si D. Astazi, vom vom vorbi despre gripa de tip A, o varianta foarte contagioasa, care se poate raspandi prin tuse, stranut si chiar vorbire.

Gripa de tip A. Simptome. Semnele pe care le da gripa de tip A seamana cu cele ale unei afectiuni respiratorii. Exista si forme mai usoare de gripa, insa cele severe sunt un pericol pentru sanatate. Diferenta fata de o raceala comuna? In cazul gripei, urmatoarele simptome apar brusc: febra, durere in gat, nas infundat, tuse, stranut, oboseala, frisoane, durere de cap, durere corporala.

Gripa de tip A. Complicatii. Gripa netratata poate provoca: pneumonie, bronsita, infectie la nivelul urechii, durere in pipet, criza astmatica, greata, varsaturi, durere abdominala, afectiuni cardiace, diaree si ameteala. In cazuri rare, gripa de tip A poate provoca decesul. In cazul in care simptomele persista mai mult de o saptamana, mergi la medic! Persoanele cu risc crescut de complicatii(cele cu sistem imunitar compromis sau cele trecute de 65 ani) ar trebui sa ceara imediat ajutorul medicului.

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza, inseamna ca in organism exista o infectie sau, mult mai rar, alte probleme mai grave precum cancerul! Iata alte lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre febra:

- cand faci febra, organismul lupta impotriva unei infectii. Hipotalamusul este o portiune veche a creierului care controleaza temperatura. Uneori, el o fixeaza la o valoare mai inalta, spre exemplu pentru a lupta mai bine impotriva unei infectii. Febra este, asadar, un mecanism de aparare.

- frisoanele se instaleaza cand corpul trebuie sa produca acea diferenta in plus pana la valoarea fixata de catre hipotalamus. In contractiile musculare rezulta caldura.

Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem feri in totalitate de virusuri, care circula peste tot prin atmosfera si ne pot imbolnavi, insa putem fi preventivi. Igiena este esentiala, daca dorim sa reducem riscul de imbolnavire.

Exista obiecte pe care le folosim frecvent si care sunt o adevarata sursa de microbi, de virusuri. Tocmai de aceea e bine sa le curatam des pentru a reduce riscul de imboolnavire. Ce foloseste omul modern in mod frecvent? Evident ca este vorba despre telefonul mobil, de care putini oameni de despart pe parcursul unei zile.

Telefonul mobil. Nu e deloc greu sa cureti telefonul. Ai nevoie de o carpa din microfibre si putin spirt/substanta de curatat sticla. Daca ai timp si esti rabdator/oare, dezinfecteaza telefonul mobil de doua/trei ori pe zi. Virusurile vor fi astfel indepartate eficient.

Gripa poate deveni un adevarat flagel, mai ales in sezonul rece. Anul acesta, asa s-a intamplat. Virusul a facut si face victime atat in Romania, cat si in Europa. Copiii, persoanele in varsta, cardiacii, pacientii cu boli cronice, respiratorii si femeile insarcinate au intotdeauna predispozitie mai mare de a contracta gripa. Din pacate, in necunostinta de cauza, atragem de multe ori aceasta boala. Trebuie sa stii ca exista cateva masuri de precautie.

Cum sa scazi riscul contaminarii cu gripa:

- nu stranuta in servetel - daca stranuti astfel, vei imprastia particulele de gripa. O parte din germenii gripei raman in acesta, iar alta parte pe maini si se transmit pe toate suprafetele pe care le atingi.

Incaruntirea parului este determinata de factorii genetici si de stresul la care suntem supusi zi de zi. Astfel unii oameni incaruntesc mai devreme, altii mai tarziu sau chiar deloc.

Iata cum putem preveni incaruntirea:

Vitaminizati-va in mod corespunzator, luand suplimente de vitamina B12, care este esentiala pentru sanatatea parului si a pielii si consumand alimente boagate in vitamine, cum ar fi carnea de vita, pestele, ouale, carnea de pui, fructele, legumele, nucile si produsele lactate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Miros de picior sau picioare mirositoare, este cunoscut sub denumirea de bromhidrosis si poate fi foarte jenant...
Iritarea pielii are loc cand aceasta intra in contact indelungat cu materiale, anumite zone, cum ar fi...
Desi o cantitate mica de transpiratie este normala si chiar sanatoasa, daca va confruntati cu o transpiratie...
Congestia nazala in termeni simpli este cunoscuta ca „nas infundat”. Acest lucru se intampla atunci cand se...
Femeile, in special, cheltuie o multi bani pe produse de ingrijire a pielii, fetei si corpului, insa...
Durerile musculare se manifesta printr-o tensiune la nivelul picioarelor, bratelor sau a trunchiului, fiind cauzate de diferite...