Cum impiedici un HACKER sa-ti umble in TELEFON. Urmeaza acesti pasi

Cum impiedici un HACKER sa-ti umble in TELEFON. Urmeaza acesti pasi

Hackerii pot accesa cu usurinta cam orice dispozitiv tehnologic conectat. Asadar, nici telefonul tau mobil nu este ferit de acest gen de abuz virtual. Tentatia hackerilor este, evident, mai mare daca informatiile stocate in telefonul tau mobil au un nivel mai mare de importanta.

Din fericire, exista posibilitatea de a bloca incercarile rauvoitorilor de a accesa de la distanta telefonul mobil. Trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

1. Instaleaza o aplicatie pentru securitatea telefonului. Bitdefender, Avira sau Kaspersky sunt printre cele mai cunoscute in domeniu, iar feedback-ul in cazul acestora este unul pozitiv. Pe langa securitatea impotriva hackerilor, aceste gen de aplicatie are si un modul integrat de blocare si gasire a telefonului prin GPS in caz de furt sau pierdere.

2. Inchide conexiunile mai putin securizate, precum Bluetooth, NFC sau Wireless, cea mai securizata fiind conexiunea de date de la operator. Chiar daca nu esti un as in utilizarea telefonului, poti patrunde in smartphone-ul unei persoane , daca respectivul individ este conectat la o retea WiFi deschisa, cum ar fi cele din baruri sau cafenele.

3. Dezinstaleaza toate aplicatiile instalate din afara Google Play si verifica daca optiunea de instalare a aplicatiilor din surse necunoscute este debifata.

4. Salveaza datele importante, precum contacte, fotografii etc.

5. Daca trelefonul tau a fost accesat din exterior, reseteaza-l la setarile din fabrica. Virusii, troienii etc vor fi stersi.

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Era noilor tehnologii are un impact pozitiv asupra vietii, dar aduce si diverse probleme. Escrocii si hackerii...
Internetul este locul in care, multi dintre noi, discutam cu prietenii, dezvoltam site-uri, lucram, invatam lucruri noi...
Unde exista internet, exista si posibilitatea ca telefonul tau sa fie piratat de catre hackeri. Nu s-a...