Hemoragii, medicamente

Lista articolelor despre hemoragii si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre hemoragii si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre hemoragii si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hemoragii si medicamente, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Trombina uscata sterila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hemoragii capilare de suprafata, epistaxis, hematemeza, diferite hemoragii chirurgicale (dupa interventii stomatologice, amigdalectomie, prostatectomie etc.).

Prezentare farmaceutica: Pulbere de trombina (flacon cu 3 g).

Citeste prospectul medicamentului Rutin S si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In tratamentul curativ sau profilactic al starilor hemoragipare prin fragilitate capilara (hemoptizii, hemoragii digestive, unele hemoragii retiniene, ateroscleroza, hipertensiune arteriala) pentru a preveni eventualele accidente vasculare, in unele boli infectioase insotite de permeabilitate crescuta si in pregatirea preoperatorie (eventual asociat cu vitamina C si K).

Compozitie: Comprimate continand 0,0400 g de Rutin S.

KOGENATE Bayer se utilizeaza in tratamentul si profilaxia hemoragiilor la pacientii cu hemofilie A (o afectiune hemoragica congenitala cauzata de un deficit de factor VIII).

KOGENATE Bayer este destinat utilizarii atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Medicamentul poate fi eliberat doar pe baza de reteta.

Gumbix este indicat in sfera chirurgicala pentru profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, mai ales in operatiile pe prostata, plamani, pancreas, creier si, mai mult, in operatiile cu circulatie extracorporeala; pentru tratamentul plagilor extinse si al hemoragiilor traumatice.

Urologie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, mai ales in chirurgia prostatei. Obstetrica-ginecologie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor intraoperatorii si postoperatorii, a hemoragiei post-partum, hipermenoreei si sangerarilor. Medicina interna: tratamentul hemoragiilor din leucemie si ciroza hepatica, hemoragiilor din metastazele gastrice, pancreatice si prostatice. In hemoragiile cauzate de accidente transfuzionale si in caz de hemofilie. Antidot: Gumbix este utilizat ca antidot in cursul tratamentului cu fibrinolitice.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 5 ml solutie injectabila, continand 50 mg acid para-aminometilbenzoic; cutii cu 5 fiole. Comprimate continand 100 mg acid para-aminometilbenzoic; cutii cu 20 si 100 de comprimate.

Indicatii prospect: Chirurgie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor per- si postoperatorii in toate interventiile delicate sau pe tesuturi bogat vascularizate: ORL, ginecologie, obstetrica, urologie.

In chirurgia interna: profilaxia si tratamentul hemoragiilor capilare de diverse etiologii si localizari ca hematurie, hematemeza si melena, metroragie, menoragii primare sau provocate de dispozitive intrauterine, epistaxis, gingivoragie. In neonatalogie: profilaxia hemoragiilor periventriculare la prematuri.

Precautii: Ca majoritatea medicamentelor, Dicynone si Dicynone 500 nu se vor administra femeilor in timpul primului trimestru al sarcinii.

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Iata o lista de greseli comune pe care oamenii le fac in privinta trusei de prim ajutor:

1. Incalci conditiile de depozitare. Toate pastilele isi pierd efectul, in conditii de umiditate crescuta. Nu le pastra, asadar, in baie, chiar daca ai acolo un dulap. Bucataria nu este, de asemenea, un loc propice pentru depozitarea medicamentelor. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea constanta influenteaza negativ calitatea medicamentelor. Cel mai bine ar fi sa depozitezi medicamentele in dormitor sau in camera de zi(living).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...
Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...
Daca ai obiceiul sa te tratezi cu medicamente solubile este momentul sa stii cum iti pot afecta...
Piscaturilde de purici pot fi foarte deranjante, deoarece cauzeaza mancarimi si o senzatie de disconfort. Exista, insa,...