Hipoglicemie, glucoza

Lista articolelor despre hipoglicemie si glucoza pe AflaCum.ro

Articole despre hipoglicemie si glucoza

Citeste cele mai noi articole despre hipoglicemie si glucoza publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hipoglicemie si glucoza, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Glucoza, solutie perfuzabila, Sicomed/Zentiva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Stari de denutritie (alimentatie parenterala, deshidratare, hipoglicemii, hepatopatii infectioase carentiale sau toxice, insuficienta cardiaca, tulburari functionale ale miocardului pe fond anoxic, miocardite, diferite boli infectioase) si intoxicatii (cu barbiturice, morfina, salicilati, mercur s.a.) colaps vascular.

Solutiile hipertone sunt indicate pentru actiunea lor osmotica in hipertensiunea intracraniana (tumori, traumatisme cranio-cerebrale), accidente cerebrovasculare si edemul cerebral (de asemenea, ca diuretice).

Citeste prospectul medicamentului Glucoza, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Stari de denutritie, hipoglicemie, profilaxia si tratamentul cetozei (la denutriti, in diaree, voma); stari de deshidratare fara pierdere de electroliti (solutia izotona); vehicul pentru medicamente in perioada pre- si postoperatorie.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 10 ml solutie apoasa injectabila de glucoza 33% si 40% (cutii cu 10 buc.); solutie apoasa perfuzabila de glucoza 5%, 10% si 20% in flacoane de sticla si saci de PVC a 250 si 500 ml.

Caderea de calciu si cea dea glicemie pot fi, cu usurinta, confundate, daca nu cunosti cateva simptome clare. Cele doua dereglari ale organismului sunt diferite, dar, din pacate, ambele pot provoca probleme grave de sanatate, daca nu sunt tratate la timp. Sa vedem care sunt particularitatile celor doua afectiuni.

Care sunt simptomele specifice caderii de glicemie(hipoglicemie):

- ai o senzatie de foame cumplita si te simti slabit/a.

Citeste prospectul medicamentului INSULINA BIOSINTETICA UMANA LILLY si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Descrierea produsului: Humulin este sintetizat de catre o tulpina nepatogena de Escherichia coli obtinuta in laborator si modificata genetic prin adaugarea genelor umane responsabile de producerea insulinei. Profilul de actiune a oricarui tip de insulina poate varia semnificativ, in diferite momente, la acelasi individ. Durata de actiune a Humulinului, la fel ca a celorlalte preparate de insulina, depinde de: doza, locul injectiei, fluxul sanguin, temperatura si activitatea fizica.

Insulina umana regular: Humulin Regular contine cristale de zinc-insulina dizolvate intr-un lichid clar. Humulin Regular nu contine aditivi care sa-i modifice viteza si durata de actiune. Efectul se instaleaza rapid, iar durata de actiune este scurta (4-12 ore), in comparatie cu alte tipuri de insulina. Humulin Regular este o solutie sterila destinata injectarii subcutanate. Nu se utilizeaza pentru injectii intramusculare.

Diabetul este numit „criminalul tacut”, deoarece cei care sufera de aceasta boala, in general, trec cu vedere simptomele.

Daca la inceput pot fi confundate cu mici probleme de sanatate, lasate netratate pentru o mai lunga perioada de timp, simptomele diabetului pot duce la complicatii serioase. Diabetul apare atunci cand pancreasul nu mai produce insulina (diabet tipul 1) sau cand corpul nu recunoaste si nu foloseste insulina produsa ( diabet de tip 2).

Insulina este un hormon care ajuta la transportarea glucozei si la absorbtia acesteia de catre diferite celule ale corpului, care o transforma in energie. Atunci cand insulina nu este produsa sau nu este folosita de catre organism, celulele corpului nu pot absorbi glucoza necesara pentru producerea de energie, acest lucru ducand la probleme de sanatate.