In, seminte

Lista articolelor despre in si seminte pe AflaCum.ro

Articole despre in si seminte

Citeste cele mai noi articole despre in si seminte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre in si seminte, pe AflaCum.ro!

Ceaiul din seminte de in ajuta la functionarea normala a intestinelor.

Ingrediente: semintele plantei Linum usitatissimum, fam. Oxilidaceae, contin ulei gras, mucilagii, proteine, glicozide.

Efect: laxativ, emolient, hipocolesterolemiant, estrogenic.

Semintele de in sunt bogate in fibre si acizi grasi Omega-3, precum si in substante fitochimice numite lignani. O lingurita de seminte de in macinate contine 2 grame de acizi grasi polinesaturati, inclusiv Omega-3 si 2 grame de fibre alimentare. Semintele de in pot imbunatati sanatatea digestiva , ameliorand constipatia. Acest superaliment poate ajuta, de asemenea, la scaderea colesterolului din sange, reducand astfel riscul aparitiei anumitor probleme cardiovasculare.

Cum sa folosesti semintele de in. In dieta:

1. Consuma, la inceput, o doza mica de seminte de in. Semintele macinate de in, denumite si faina de in, pot provoca balonare si disconfort abdominal, daca nu adaptezi intai organismul la consumul lor. Incepi, asadar, cu o lingura (14 g) pe zi si mareste treptat cantitatea. Nu depasi 2 pana la 4 linguri (28 g pana la 56,7 g) de seminte de in pe zi!

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. Nici nu ar fi sanatos sa faci asta!

Pentru a slabi si mai ales pentru a te mentine, ar trebui sa adaugi in alimentatie nuci, alune si seminte. Acestea contin grasimi sanatoase. Evident trebuie sa stii sa alegi ce ti se potriveste. Semintele contin mult mai multe fibre si minerale decat nucile, iar pe langa asta ele au si mai multe grasimi monosaturate si proteine, necesare unui organism sanatos. Nutritionistii recomanda consumarea acestor tipuri de seminte in starea lor cruda. Daca le prepari, ele isi schimba consistenta si nu mai dau acelasi randament.

Ce tipuri de seminte ar trebui sa introduci in alimentatie:

Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de specialitate, ambalate in hartie(carton). Desi pare usor sa cumperi seminte pentru gradina ta, exista anumite lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca vei produce plante sanatoase.

1. Verifica perioada de valabilitate a semintelor. Nu cumpara seminte expirate, deoarece acestea ar putea fi deteriorate. In aceasta situatie, productia va fi afectata in procent covarsitor.

2. Cumpara cat ai nevoie. Fa un plan pentru gradina ta! Nu cumpara seminte decat daca stii ca ai unde sa le sadesti. Un surplus inseamna bani pierduti, deoarece semintele ramase nu mai sunt bune si anul urmator(in cele mai multe cazuri).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.